Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

A-Coms skuldröjningsstrategi klubbad

Publicerad: 28 januari 2013, 09:34

Resumé har tidigare rapporterat att A-Com vill bli av med 40 miljoner kronor i skulder genom att driva igenom en kvittningsemission. Förslaget har nu klubbats igenom i samband med den extra bolagsstämman den 25 januari.


A-Com är skuldsatt upp över öronen. Bolaget konstaterade nyligen att  man gjort allt för att försöka vända en negativ utveckling, men inte  lyckats.

Här ingår alltifrån renodling av affärsområdena och en  reducering av personalstyrkan till att köpa Locomotiv för att stärka  sitt erbjudande.
Inget har hjälpt.

A-Com såg därför ingen annan  lösning att gå ut med ett förslag om en så kallad kvittningsemisson -  A-Coms finansiering består bland annat av tre konvertibelprogram på  totalt 39 miljoner kronor.

Enkelt förklarat innebär en  kvittningsemission i att innehavarna får aktier i utbyte.

Teckningskursen  fastställdes också i enlighet med styrelsens förslag till 9,34 öre i  samband med den extrainsatta bolagsstämman, vilket innebär att det maximala  antalet aktier landar på drygt 430 miljoner.

Bolagsstämman beslutade  också att ändra gränsen för antalet styrelseledamöter. Man godkände även  att dotterbolaget ActionBase inför ett incitamentsprogram genom  emission av teckningsoptioner till nyckelpersoner inom verksamheten.

Styrelsen  har också lagt in en brasklapp i det att man har rätt att genomföra  kvittningsemissionen även om färre än 75 procent av  konvertibelinnehavarna tackar ja till erbjudandet.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.