Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Acne tävlar i Berlin

Publicerad: 18 december 2008, 13:48

Acne Films första långfilm ”Flickan” kommer att tävla i Berlins filmfestival. – Att Flickan blivit uttagen att tävla i Berlin ger filmen en bra plattform och möjlighet att nå en publik utanför Norden vilket känns både roligt och spännande, säger Fredrik Edfeldt regissör i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

David Olsson

Tova Magnusson Norling i Flickan. Foto: Acne Film

Acne Film är sedan tidigare ett välkänt produktionsbolag för reklamfilm. Men med filmen ”Flickan” gör bolaget sin långfilmsdebut.
– Vi håller på och färdigställer filmen nu, så det här känns fantastiskt kul, säger David Olsson, producent.

Nu står det klart att filmen, som har premiär i Sverige först till sommaren, kommer att vara med och tävla i filmfestivalen i Berlin. Den kommer att tävla i kategorin Generation Kplus.

Filmfestivalen i Berlin är en de första festivalerna på filmåret, så det finns förhoppningar om att visa upp filmen på fler festivaler, något som skulle underlätta en internationell lansering av filmen.
– Det är klart att det är så och det vore jätteroligt om vi får delta i fler festivaler.

Produktionsbolaget Spader Knekt gick också framgångsrikt från reklam till långfilm. Är det en slump?

– Problemet är att alla vill stoppa in olika bolag i fack. Vi vill vara ett brett filmproduktionsbolag, även om reklamfilmen är vår grund.

Blir det fler långfilmer?
– Vi håller på att utveckla några idéer, men inget är klart.

Filmen ”Flickan” handlar i korthet om en flicka som lämnas av sina föräldrar till en faster. Även fastern försvinner sedan med en man. Flickan blir ensam kvar, men lyckas hålla det hemligt. Filmen utspelar sig 1981.

Filmens regissör Fredrik Edfeldt gör sin första långfilm. Han har tidigare bland annat regisserat hyllade tv-serien Cleo i SVT. Huvudrollen spelas av 10-åriga Bianca Engström. I de övriga rollerna syns Shanti Roney och Tova Magnusson Norling.

I Berlin tävlar även Lukas Moodyssons film Mammut och den animerade filmen Mamma Mu och kråkan.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

David Olsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.