Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ada(KD)usson: Hedrande

Publicerad: 30 november 2011, 07:26

Lars Adaktusson

Foto: Andreas Elgstrand.

Karusellen kring partiledarposten i KD tar fart igen. En person i partistyrelsen föreslår nu journalisten Lars Adaktusson som ny partiledare. Det rapporterar Expressen i dag.


Det har varit många turer kring partiledarposten i Kristdemokraterna. När Marcus Birro tidigare i höst meddelade att han kunde tänka sig jobbet fick det rejäl uppmärksamhet i medierna. Det hela slutade med att han tvingades lämna sitt jobb som programledare för  Kvällsöppet.

Även Lars Adaktussons namn har tidigare varit upp i diskussionerna. I september föreslogs han som ny partiledare av en grupp inom partiet. Lars Adaktusson sade då att inte vill bli partiledare och att han inte är medlem av något parti.

Nu har hans namn förts fram skriftligen till valberedningens ordförande Chatrine Pålsson av en ersättare i partistyrelsen.

– Jag tror att jag gör klokast i att stanna utanför; men jag måste ta reda på mer vad det här handlar om, säger Lars Adaktusson till Expressen.

Han säger samtidigt till tidningen att han inte har några planer på att bli partiledare. På frågan om hur han ser på att hans namn förs fram svarar Lars Adaktusson:

– När människor visar en förtroende så är det klart att det känns hedrande.

Sittande partiledaren Göran Hägglund utmanas dessutom om posten av riksdagsledamoten Mats Odell.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.