Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Adaktusson in i styrelsen för public service-bolagen

Publicerad: 17 december 2015, 12:06

Foto: Pressbild/KD

Helena Stålnert utses till ordförande i Förvaltningsstiftelsen för public service-bolagen, som äger Sveriges Radio, Sveriges Television och Sveriges Utbildningsradio. Samtidigt går KD:s Lars Adaktusson in i styrelsen.


Ämnen i artikeln:

Helena Stålnert

Helena Stålnert kommer att vara ordförande under perioden 1 januari 2016 till den 31 december 2019. Hon är till vardags kommunikationskonsult i det egna bolaget Stålnert Kommunikation AB. Hon har tidigare varit journalist i flera år och varit chef för Aktuellt-redaktionen vid SVT. Under 2005 till 2013 var hon kommunikationsdirektör först i Saab AB och därefter i SSAB.

– Helena Stålnerts samlade erfarenheter och bakgrund, däribland som nyhetsjournalist och ledare inom både public service och det privata näringslivet, utgör grund för den kompetens jag ser att uppgiften kräver. Den främsta är att värna public service oberoende, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i ett uttalande på regeringens hemsida.

Regeringen har även utsett sex ledamöter i Förvaltningsstiftelsens styrelse, för perioden den 1 januari 2016 till den 31 december 2023. En av dessa är KD:s Europaparlamentariker Lars Adaktusson som tidigare har arbetat flera år som journalist på SVT och även varit pr-konsult på Kreab.

De övriga förordnade är

• Riksdagsledamoten Gunilla Carlsson, nominerad av S
• Docenten Peter Luthersson, nominerad av M
• Leg. Psykologe Birgit Hansson, nominerad av V •
Kulturskribenten Karin Perers, nominerad av C
• Riksdagsledamoten Emanuel Öz, nominerad av S

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Helena Stålnert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.