Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Adaktusson kan ta över KD

Publicerad: 29 januari 2015, 13:21

Lars Adaktusson kan ta över.

Foto: Pressbild.

Den föredetta journalisten Lars Adaktusson lyfts nu fram som en av de tänkbara kandidaterna till Göran Hägglunds efterträdare. I våras valdes han in i Europaparlamentet för KD:s räkning.


Ämnen i artikeln:

KristdemokraternaLars Adaktusson

Lars Adaktusson är i dag europaparlamentariker för Kristdemokraterna, men har en lång journalistkarriär i ryggen. Bland annat på SVT, TV8 och Radio1.

I spekulationerna om vem som ska ta över partiet efter Göran Hägglund lyfts han nu fram som en möjlig kandidat.

"En "dark horse" som fick många personkryss i EU-valet, trots sin magra politiska erfarenhet. Den tidigare tv-programledaren är populär internt i partiet, men har ingen riksdagsplats vilket också talar emot honom" skriver Mats J LarssonDN.

En anonym kristdemokrat säger till Aftonbladet:
– Han fick väldigt mycket personkryss i valrörelsen då. Det gör att hans aktier är väldigt starka.

SVT:s politska kommentator Margit Silberstein och Expressens K-G Bergström har också med den före detta journalisten bland sina kandidater, men sätter honom inte som det mest troliga valet.  

– Mitt ärliga svar i dag är att jag inte vet. Jag vill nog inte gå in på det närmare än så, säger Adaktusson själv till SvD  på frågan om han kan tänka sig att bli partiledare.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.