Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Adaktussons bikt: "Journalister är inte guds bästa barn"

Publicerad: 20 februari 2013, 11:00

Lars Adaktusson.

Foto: TV8.

Lars Adaktusson är ny medlem i Kristdemokraterna och tar sikte på en plats i Europaparlamentet. Vid dagens presskonferens i Riksdagen passade reporterräven på att avslöja sina privata felsteg. Bland annat har han blivit av med körkortet efter en fortkörning.


Ämnen i artikeln:

KristdemokraternaLars Adaktusson

I morse tillkännagav den meriterade journalisten Lars Adaktusson att han nu tar steget in i politiken. Från och med i dag är han medlem av Kristdemokraterna och nästa år satsar han på att ta en plats i Europaparlamentet.

I dag höll han presskonferens i Riksdagen tillsammans med partiledaren Göran Hägglund. Här tog Lars Adaktusson tillfället i akt att göra en politisk bikt och bekänna sina synder i privatlivet, det skriver Aftonbladet.

– Jag är journalist som ni andra här och det vet vi alla att journalister inte är Guds bästa barn. Men om man går in på det här vanliga man brukar ta upp har jag ett antal gånger åkt fast för fortkörning och till och med blivit av med körkortet. Vid ett tillfälle har jag betalt svart ersättning för hantverkare när jag och min fru renoverade, sade Lars Adaktusson i samband med presskonferensen.

Lars Adaktusson har tidigare varit nyhetsankare i SVT:s "Aktuellt" samt programledare för "Agenda". Sitt första sommarvikariat fick han på den kristna dagstidningen Dagen. Efter en tid som konsult på Kreab återgick Lars Adaktusson till att satsa på journalistiken 2011. Sedan dess har han varit verksam som frilansjournalist, bland annat för Handelsbanken TV.

Under presskonferensen beskrev Lars Adaktusson åren i journalistiken som "fantastiska". Efter att han lämnade SVT år 2006 fick han möjligheten att yttra sina åsikter. I dag känner han en "enorm lust" att jobba med politik.

Tidigare i år meddelade Kristdemokraternas representant i Europaparlamentet Alf Svensson att han inte kommer att kandidera till en fortsättning vilket öppnar för Lars Adaktussons satsning på att ta sig till Bryssel.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.