Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Adam Alsing ska frälsa kriskanalen TV3

Publicerad: 8 april 2011, 11:56

TV3 försöker stoppa tittarraset med alla medel. Nu har ägarbolaget MTG värvat Adam Alsing som bland annat ska göra hockey-VM i TV3 senare i vår, samt Superstars.


Ämnen i artikeln:

Adam AlsingTV3MTG

Adam Alsing. Foto: Resumé.

TV3 uppger i ett pressmeddelande att Adam Alsing ska ”stötta sändningarna” från ishockey-VM i TV3 senare i vår. I höst ska han också leda ”Superstars" i samma kanal.

– Med värvningen av Adam Alsing till mediehuset MTG får vi in en av de absolut mest rutinerade radio- och TV-personligheterna vi har i det här landet, säger MTG:s Sverigechef Manfred Aronsson, i en kommentar.

Adam Alsing lämnar i och med övergången till MTG morgonshowen "Äntligen morgon” i Mix Megapol. Han har nyligen lett ”Sveriges värsta bilförare” i TV4 samt även medverkat som bisittare i Melodifestivalen i SVT.

– Med Adam i huset öppnas en massa spännande möjligheter för vad vi kan göra för att korsbefrukta radio- och TV-verksamheten, men eventuella projekt för honom på radio ligger fortfarande på ritbordet, säger Manfred Aronsson.

TV3 har haft katastroftittarsiffror på senare tid. Under vecka 11 var lillasystern TV6 nästan uppe sida vid sida med TV3, samtidigt som TV4 Plus och TV6:s största program har varit större än TV3:s största program under åtminstone ett dygn, skriver Dagensmedia.se. Enligt sajten har Kanal 5 gått om TV3 under de första tre månaderna 2011 i målgruppen 15-44. Dock är TV3:s tittartidsandel i alla målgrupper fortfarande större.

MTG har placerat hockey-VM och de EM-kvalmatcher i fotboll med Sverige som man får sända, i TV3 för att rädda kanalen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Adam AlsingTV3MTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.