Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Adamo kontrar efter DI-artikel

Publicerad: 21 juni 2012, 13:20

Foto: Carina Jäderström.

DI skriver idag att tidningsdrottningen Amelia Adamo har gjort en usel aktieaffär kring Kapp-Ahl. Då Resume.se ringer upp för att få en kommentar ger hon en annan bild: – Jag har plockat ut 3-4 miljoner kronor under årens lopp och det är betydligt mer än vad jag har gått in med, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Amelia Adamo

DI skriver idag om hur tidningsdrottningen Amelia Adamos aktier har  rasat i värde.

Då hon anmälde sitt första innehav som insynsperson i  bolaget hade hon 140 000 aktier värda 28 kronor. Aktien har därefter  rasat med 82 procent, skriver DI och drar slutsatser att hon har gjort  en riktigt "usel aktieaffär".

Amelia Adamo håller inte med.

Hon berättar att hon först gick in med 500 000 kronor och att hon vid nyemissionen förra investerat ytterligare 200 000 kronor.

Hon  uppger samtidigt att hon har plockat ut cirka 3-4 miljoner kronor under  årens lopp.

Det vill säga överskottet landar på intervallet 2,3 till  3,3 miljoner kronor.

– Min Kapp-Ahl historia går  flera år  tillbaka. Kapp-Ahl var ju inget börsbolag från början och den stora  vinsten kom när mina optioner förvandlades till aktier i och med  noteringen, säger Amelia Adamo.

Hon berättar att hon har haft stor  glädje av Kapp-Ahl-miljonerna i olika projekt samt att hon fortfarande  har 100 000 aktier kvar i bolaget:

– Jag sitter still i båten. Jag  är styrelsemedlem och har stort förtroende för vad man tänker göra  framöver. Så det finns inga skäl att sätta på mig livbojen och dyka  ännu, säger Amelia Adamo.

Hon påpekar ändå att hon är full av  beundran över vad Hennes & Mauritz har åstadkommit, men räknar kallt  med att Kapp-Ahl får fart igen:

– Båten har börjat läcka och vi  har plockat in en ny skeppare. Nu är det bara att hoppas att båten inte  går på grund, säger Amelia Adamo.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Amelia Adamo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.