Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Advokat Martin Tesch: "Vi tänker polisanmäla Buss på Sverige"

Publicerad: 19 augusti 2014, 13:54

Resumé har tidigare rapporterat att chefredaktören för magasinet Buss på Sverige är efterlyst av Interpol för grova ekonomiska brott samt att tidningen i sin annonsprislista också har med bussbolag som man inte har något avtal med. Nu har Buss på Sverige hamnat i en tvist med en tidigare säljare om provisionsbaserad ersättning.


Ämnen i artikeln:

Buss på Sverige

Tidningen har redan polisanmält säljaren och säljaren har i sin tur kopplat in advokaten Martin Tesch på Innerstans Advokatbyrå.

Han planerar att göra samma sak.
- Vi tänker polisanmäla Buss på Sverige, säger han.

Bråket gäller att säljaren fick lämna bolaget i maj, men att hon innan dess har sålt in annonser som ännu inte har publicerats och därmed ska få betalt för, enligt Martin Tesch.

Han uppger att det rör sig om annonser för totalt 300 000 kronor med en provision på i runda slängar 25 procent.

Det vill säga minst 70 000 kronor.

Enligt honom har upplägget varit att säljaren ska fakturera kunderna från sitt eget bolag och sedan redovisa detta för Buss på Sverige och därefter få sin provision.

Martin Tesch hävdar att Buss på Sverige själva har hört av sig till kunderna för att få betalt och på så sätt runda säljaren efter att denna har fått lämna bolaget.

Här uppger säljaren att ett sådant fall rör bokförlaget Norstedts – Martin Tesch hävdar att han har ett 50-tal ärenden på sitt bord.

Buss på Sverige har inte bara polisanmält säljaren, utan även lagt ut en text på hemsidan med rubriken "Bedrägeri".

Här riktar Buss på Sverige grova anklagelser mot säljaren och skriver bland annat: "Då beloppen med tidningens mått mätt är betydande har vi sett oss tvingade att polisanmäla xxxx. I några fall har även tidningens kunder sagt sig vilja göra detsamma."

Buss på Sverige uppger även diarienumret på polisanmälan samt förundersökningsledaren.

- Vi överväger även att driva ett förtalsmål. Men det är ju lite av en ekonomisk fråga eftersom säljaren har blivit av med sitt jobb, säger Martin Tesch.

Säljchefen för Buss på Sverige, Marie Tillman, har också utsetts till ansvarig utgivare sedan den 27 maj.

- Vi har polisanmält säljaren. Tiden utvisa vem som har rätt, säger hon.
Norstedts har undrat över att ni vänder er till dem för att ta betalt i stället för som vanligt säljaren via sitt bolag?

- Det är snarare exakt så våra nya kunder har uppfattat säljarens beteende, säger Marie Tillman.

Vi rapporterade om att ni i er annonsprislista har med bussbolag som ni inte har något avtal med. Bolagen som nämndes står ju kvar i er lista?
- Vi håller på att reviderar listan för fullt och det har vi också varit tydliga med på vår hemsida. Jag skulle vara glad om vi får ägna oss åt att jobba. Det är ju just därför vi har skrivit på vår hemsida, säger Marie Tillman.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Buss på Sverige

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.