Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Affären mellan AT&T och Time Warner överklagas

Publicerad: 13 juli 2018, 07:14

Den utdragna juridiska processen gällande affären mellan AT&T och Time Warner ansågs vara över. Nu överklagar USA:s justitiedepartement domstolsbeslutet.


Ämnen i artikeln:

TeliaComcastAT&TSkyTime Warner

Sedan affären annonserades 2016 har den varit en av medievärldens stora snackisar. Efter har det varit en seglivad juridisk process. Flera kritiker har ansett att AT&T får för mycket kontroll i och med köpet av Time Warner för 85,4 miljarder dollar, och kommer att leda till en prisökning för konsumenterna.

För en månad sedan godkände en domstol i Washington affären och allt såg ut att vara över. Nu rapporterar dock Adweek att USA:s justitiedepartement överklagat domstolsbeslutet.

AT&T:s generalrådgivare, David McAtee, säger i ett uttalande att man är redo att försvara domstolsbeslutet vid D.C. Circuit Court of Appeals.

– Medan den förlorade parten alltid har rätt att överklaga om den önskar, är vi förvånade att USA:s justitiedepartement har valt att göra så under dessa omständigheter.

Affären förväntades skynda på andra affärer. Bland annat budkriget kring 21st Century Fox, där Walt Disney och Comcast är inblandade.  

Igår stod det klart att telekomjätten Comcast ökar sitt bud i Sky-affären. Enligt The Guardian ska det nya budet ligga på omkring 26 miljarder pund.

I Sverige pågår liknande affärer. Den 25 maj kunde Resumé avslöja att Telia förhandlar med Bonnier Broadcasting om ett eventuellt köp av. Sedan tidigare har Tele2 köpt Comhem.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.