torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Affärsvärlden rasar mot Linda Skugge

Publicerad: 9 mars 2011, 16:00

Linda Skugges pr-byrå lovade Affärsvärlden exklusivitet på en stor intervju med Anders Wall inför hans 80-årsdag. Men tidningen blev blåst. En mängd andra tidningar fick intervjua finansmannen. – Vi har inte blåst någon, orsaken till det hela är att vi inte fått fullständig information från Walls team över vilka artiklar som planerats, säger LInda Skugge till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Skugge & CoLinda SkuggeAffärsvärlden

MH

Magnus Helander


Linda Skugge. Foto: Resumé.

Affärsvärldens nya nummer i dag med Anders Wall-intervjun.

I går berättade Resume.se om hur det gick till när Linda Skugges pr-byrå Skugge & Co fick pr-uppdraget för fiansmannen Anders Walls stiftelse och stipendieutdelningen.

– Samarbetet med Skugge & Co har fungerat väldigt bra. De jobbar otroligt engagerat och prestigelöst. Det är snabba puckar och effektivt. sa Cari Hildebrand på Anders Wall-stiftelsen till Resume.se.

Men Skugge & Co agerade långt ifrån 100-procentigt när pr-byrån erbjöd intervjustunder med Anders Wall. Affärsvärlden kontaktades av pr-byrån som erbjöd tidningen exklusivitet.

– Det dimper ner ett erbjudande i e-posten om att intervjua finanslegenden Anders Wall som fyller 80. Vi brukar aldrig nappa på sådant, men om vi får intervjun exklusivt så kan vi tänka oss det. Pr-byrån lovar. Wall ställer inte upp för SvD Näringsliv, inte för DI, inte för DN Ekonomi, inte för DI Weekend och inte för Veckans Affärer. Men är kultursidor okej? frågar pr-kvinnan. Jovisst, kultursidor är okej. Morgonsoffor då? Visst, också okej. Utländska tidningar? Jovisst, okej, skriver Affärsvärldens reporter Birgitta Forsberg i ett blogginlägg.

Affärsvärlden accepterade, och villkoret var att Anders Wall inte skulle synas i konkurrerande tidningar innan Affärsvärlden kom ut på onsdagen (i dag), en dag före hans 80-årsdag . Pr-byråns löfte är att han i övrigt bara ska dyka upp på kultursidor, i morgonsoffor och utländska tidningar.

Men överenskommelsen visade sig vara värd vatten.

– På söndag morgon slår jag upp Svenska Dagbladet. Och ser Anders Wall på ett helt uppslag. I SvD Näringsliv. Walls taleskvinna Cari Hildebrand hävdar att hon inte vet något om någon utlovad exklusivitet och berättar att Dagens Industri också har intervjuat Wall. Pr-byrån hävdar att Hildebrand visst vet om överenskommelsen, skiver Birgitta Forsberg.

– Jag tycker att vi ska spola vår intervju, som inte har gått i tryck än. Men den är sex sidor lång och redan layoutad och klar. Vi kan inte få in något annat på ett par timmar. Den åker iväg till tryckeriet.

Konsekvensen av blåsnigen blir att Affärsvärlden i fortsättningen inte kommer att nappa på pr-byråernas upplägg alls, enligt Birgitta Forsberg.

– Vi är redan väldigt restriktiva med att ta saker som pr-byråer erbjuder oss. Det här med hans 80-årsdag tyckte vi var en oskyldig grej, men efter det som hände kommer vi framöver att inte ta något alls som pr-byråer erbjuder oss, säger Birgitta Forsberg till Resume.se.

Ni måste ha blivit arga?
– Ja, ganska, det kan man säga.

Enligt Birgitta Forsberg har Anders Wall-stiftelsen och Skugge & Co skyllt på varandra efter incidenten.

– Vi har inte blåst någon, orsaken till det hela är att vi inte fått fullständig information från Walls team över vilka artiklar som planerats. Vi kontrollerade naturligtvis läget, och de okejade denna uppgörelse med Affärsvärlden. Artiklarna i Svd och DI har kunden själv sålt in trots att de kände till exklusiviteten hos Affärsvärlden. Kundens egna initiativ ligger naturligtvis bortom vår kontroll, säger Linda Skugge till Resume.se.

Affärsvärlden har nu fått en ursäkt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev