Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Affärsvärldens redaktionschef till DI

Publicerad: 7 september 2010, 14:00

Resume.se kan avslöja att Talentum-ägda Affärsvärldens redaktionschef och tillika börsredaktör, Anna Ekelund, går till Dagens Industri som reporter: – Bonnier är väl ett mer stabilt bygge helt enkelt, säger hon.


Ämnen i artikeln:

AffärsvärldenDagens Industri

Anna Ekelund.

I dag stod det alltså klart att redaktionschefen för Talentums tidning Affärsvärlden, Anna Ekelund, går till Dagens Industri som reporter. Hon blev handplockad av DI:s chefredaktör Peter Fellman:

– Då han jobbade på Reuters och jag på Nyhetsbyrån Direkt slogs vi om att få fram nyheterna snabbast. Så vi känner varandra sedan tidigare, säger Anna Ekelund.

Efter Nyhetsbyrån Direkt har hon tillbringat totalt fyra år på Affärsvärlden. Idag är hon börsredaktör, men har under Anders Billings tjänstledighet arbetat som vikarierande redaktionschef för Affärsvärlden:

– Jag älskar verkligen Affärsvärlden. Det är en fantastisk redaktion och Jon Åsberg är en mycket bra chef. Men jag längtar till nyhetspulsen, säger Anne Ekelund.

Som reporter på DI får hon en ganska övergripande roll som handlar om att bevaka alltifrån bolagen och affärerna till makten i sig. Men det blir alltså ingen chefsroll på DI.

Så det var värt att offra din chefsposition?
– Det får bli sin slutsats, säger Anna Ekelund.

Vidare menar hon att det verkligen inte var något lätt beslut. Dels för att Affärsvärlden är en viktig tidning, dels för att det har varit en fantastisk erfarenhet att arbeta tillsammans med chefredaktören Jon Åsberg.

Det verkar som om Talentum har det lite skakigt just nu. Hur påverkade detta ditt beslut?
– Bonnier är ett mer stabilt bygge. Men det är överhuvudtaget skakigt i medievärlden just nu, säger Anna Ekelund.

Får du löneförhöjning?
– Ja, det blir en liten höjning.

Vad blir det för lön hos DI?
– Det säger jag inte, säger Anna Ekelund.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.