Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet anställer korrespondent – med pengar från Telia

Publicerad: 10 juni 2015, 09:39

Aftonbladet och Telia ska göra branded content ihop.

Kvällstidningen och telejätten ska tillsammans göra innehåll om den digitala utvecklingen och till hösten anställer man en korrespondent i Silicon Valley. Artiklarna kommer synas i det vanliga flödet men vara uppmärkt med "I samarbete med Telia".


Ämnen i artikeln:

TeliaAftonbladet

Det här blir startskottet för Aftonbladets nya Partnerstudio. Dit ska tidningen bjuda in särskilt utvalda aktörer för att skapa så kallat branded content. Valet av ämne tycker Aftonbladet är självklart.

– Digitaliseringen av våra liv är en av våra största historier att berätta just nu. Det är ett område som påverkar allt vi gör, säger Sigge Ennart, chef för Aftonbladets Partnerstudio till Resumé.

– Vi smygstartar nu med omvärldsbevakning. Det kommer att synas från och med idag. Sen kommer vi att varva upp till hösten.

Hur kommer det här att synas på Aftonbladet?

– Det som vi producerar i Partnerstudion är samproducerat med partnern. Det är en del i det vanliga redaktionella flödet men det är tydligt uppmärkt med "I samarbete med Telia".

Kommer korrespondenten i Silicon Valley att göra "vanligt nyhetsarbete"?

–  Det är viktigt att de här verksamheterna hålls åtskilda. Jobbar man åt nyhetsredaktionen så måste kan kunna bevaka allt. Så vi har inte folk anställda samtidigt i Partnerstudion och på nyhetsredaktionen.

Hur stor är den här affären med Telia?

– Jag kan inte gå på detaljer men visst är det en stor affär, säger Sigge Ennart.

Mika Wallgren

Ämnen i artikeln:

TeliaAftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.