Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet bemöter kritiken mot bilderna på Zlatans semester

Publicerad: 14 augusti 2017, 09:41

Sportbladets artikel.

Foto: Skärmdump

Aftonbladet publicerade paparazzi-bilder på Zlatan Ibrahimovic som firade semestern ombord på en lyxbåt – med sin agent Mino Raiola. DN:s Johan Croneman gick till hårt angrepp mot tidningen som nu försvarar sin publicering.


Ämnen i artikeln:

Sofia Olsson OlsénAftonbladetZlatan IbrahimovićSportbladet

Förra veckan publicerade Sportbladet en serie bilder på Zlatan Ibrahimovic ombord på en lyxbåt i Medelhavet. Med på båten var familjen och hans agent Mino Raiola. Publiceringen kritiserades hårt av Johan Croneman i hans senaste DN-krönika.

"De smygtagna bilderna från hans Sardiniensemester, som Aftonbladet helt ogenerat publicerade i veckan, var extremt osmakliga (...) Aftonbladet kliver över alla gränser – och kommer de dragandes med något skitprat om allmänintresse så skämmer de bara ut sig och sin tidning ännu mer" skriver Croneman.

Han anser att publiceringen spär på människors förakt mot branschen och att Zlatan Ibrahimovic borde markera Aftonbladet.

"Under sin första tid som chefredaktör på tidningen insåg Jan Helin hur förödande Zlatans dåvarande bojkott mot tidningen var – han åkte helt sonika ner till Zlatan i Italien och slöt fred. Om jag vore Zlatan skulle jag gräva upp den där stridsyxan igen, och aldrig gräva ner den".

Aftonbladets publicering ska förstås i kontexten av att fotbollens transferfönster är öppet, och att Zlatan Ibrahimovics framtida klubbtillhörighet är osäker. Mötet med Mino Raiola kan tolkas som ett tecken på att saker är på gång. I ett mejl till Resumé skriver chefredaktören Sofia Olsson Olsén:

– Mino Raiola är en av världens mest inflytelserika agenter, som kan stoppa över 100 miljoner kr i egen ficka på en enda övergång. Att han firar semester med Zlatan, mitt under fotbollens silly season där Zlatans framtid är en av de stora frågorna, tycker jag är av stort intresse och ett tydligt tecken på hur nära relation de har. Vi valde dessutom medvetet bort bilderna på parets barn.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.