Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet berättar utsatta barns historia till jul

Publicerad: 20 december 2012, 23:01

Med start på söndag berättar Aftonbladet om barnen som firar en annan jul, i papperstidningen och på aftonbladet.se. I samband med detta startar tidningen en insamlingskampanj för Rädda Barnen.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetRädda Barnen

Julen är barnens högtid. För många barn blir det en annan jul än den många drömmer om. En jul utan klappar och tomte.

En jul där mamma eller pappa blir fulla, kanske bråkar eller till och med slåss och julafton slutar hos socialjouren. Aftonbladet ska berätta om barnen som firar jul i ett fängelse. Om de som tillbringar högtiden på en flyktingförläggning. Om barnen som gömmer sig på en kvinnojour.

Med start på söndag berättar Aftonbladet om barnen som firar en annan jul, i papperstidningen och på aftonbladet.se. Barnens berättelser väcker eftertanke, de är starka, sorgsna. De väcker hopp.

I samband med detta gör Aftonbladet en insamlingsinsats för Rädda Barnen. Aftonbladets läsare kan göra skillnad för barnen. För 50 kronor kan du stödja Rädda Barnens viktiga arbete för barn i utsatta situationer.

– Rädda Barnen gör ett fantastiskt arbete för barn i olika utsatta situationer. Det vill vi på Aftonbladet uppmärksamma. Dessutom är det viktigt att berätta de här barnens historia. Rädda Barnen är en bra samarbetspartner, säger Maria Trägårdh, projektchef på Aftonbladet.

– Det är ett fantastiskt viktigt, och fint, initiativ som Aftonbladet tagit genom att skriva om barnen som firar en annan jul. Ju fler vi är som ser dessa barn, desto mer kan vi påverka och skapa förändring, tillsammans, säger Elisabeth Dahlin, generalsekreterare Rädda Barnen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetRädda Barnen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.