Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet bryter med toppfotograf

Publicerad: 26 augusti 2008, 08:37

Aftonbladet har sagt upp samarbetet med frilansfotografen Per-Olof Sännås. Orsaken är incidenten i samband med Engla-rättegången då Sännås hoppade fram ur ett buskage och skrämde Englas mamma. – Vi kan inte samarbeta med en människa som har så dåligt omdöme, säger chefredaktören Jan Helin till Resume.se.


Per-Olof Sännås. Foto: Scanpix.

Stjärnfotografen Per-Olof Sännås är starkt förknippad med Aftonbladet och hans paparazzibilder har genom åren gett många löp och förstasidor.

I samband med Engla-rättegängen i juli hoppade han fram ur ett buskage för att fotografera Englas mamma Carina Höglund när hon eskorterades till säkerhetssalen.

Sännås skrämde Carina Höglund och enligt uppgift var polisen nära att dra vapen. Carina Höglund berättade sedan om händelsen i programmet Medierna i P1.

Aftonbladet har nu brutit med Per-Olof Sännås som nyligen informerades om beslutet.

– Man kan inte bete sig så mot en människa vars dotter är sexualmördad. Det är fullständigt oacceptabelt. Vi kan inte samarbeta med en människa som har så dåligt omdöme. Han har bekräftat att det gått till så här, säger Jan Helin.

När fattade du beslutet att säga upp samarbetet med Sännås?
– Omedelbart när jag fick reda på att det hänt sa jag att vi bryter samarbetet.

Per-Olof Sännås har jobbat på Aftonbladet i många år och har även gett ut en rad uppmärksammade reportageböcker.

– Han har betytt mycket för oss och han har varit en uppskattad medarbetare. Det är beklagligt att han tappade omdömet, säger Jan Helin.

Resume.se har utan framgång sökt Per-Olof Sännås för en kommentar.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.