Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet bryter tremiljonersvallen

Publicerad: 26 juni 2013, 12:23

Aftonbladet når nu 3 009 000 läsare per dag. Ökningen sker i mobilen som tagit över som många Aftonbladet-läsares främsta nyhetskanal.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

– En drömgräns är passerad. Vi har nått en nivå som inget annat mediehus kommer att vara i närheten av på väldigt länge. Därigenom befäster vi ytterligare vår position som Sveriges i särklass mest lästa nyhetskälla, säger Jan Helin, Aftonbladets publisher.

Aftonbladet lanserade en ny mobilapp och en ny mobilsajt vilka blivit mycket uppskattade av läsarna. Mobilsajten har nu i genomsnitt 1,2 miljoner unika besökare per dag. Det innebär en ökning med 62 procent jämfört med maj 2012. Aftonbladet Nyheter och Sportbladet har i maj 2013 fler besök på mobilsajten än på www-sajten.

– Maj blev månaden då smartphones, sett till antal besök, passerade datorer som den vanligaste enheten för att nå Aftonbladets innehåll online. Och allt fler konsumerar Afonbladet via surfplattor. I maj registrerade vi över 200 000 unika plattor per dag. säger Johan Liljebo, analyschef.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.