Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet dementerar lönebomben: ”Siffran är alldeles för hög”

Publicerad: 29 oktober 2015, 14:03

Tjänar man verkligen i genomsnitt 68 000 kronor i månaden på Aftonbladet? Det hävdar kreditupplysningsföretaget Creditsafe i sin genomgång. Men nu tillbakavisas uppgiften.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetLönerMagnus Ringman

Resumé rapporterade igår om Creditsafes lista över de 100 företag i Sverige som betalar ut högst löner till sina anställda. Bland media- och kommunikationsföretagen hamnade Aftonbladet på andraplats med en snittårslön på hela 826 000 kronor. Det motsvarar en månadslön på knappt 70 000.

Därmed hamnade tidningen före pr-byråer som Kreab och JKL med välkänt höga lönenivåer. Resumé konstaterade samtidigt att de anställda inom bemanningsbolaget Schibsted Media inte räknades in, vilket sannolikt drog upp snittet.

Aftonbladets HR-chef Magnus Ringman befinner sig just nu på den grekiska ön Samos för att hjälpa till med räddningsinsatsen "Gula båtarna". Men genom Schibsteds informationschef Fredrik Lindén säger han:
– Vi kan konstatera att den siffra ni anger är alldeles för hög, och tillägger:
– Vi betalar marknadsmässiga löner på Aftonbladet.

Resumé har bett om att få svar på hur hög den verkliga snittlönen är för Aftonbladets anställda.

FAKTA/Undersökningen
Listorna grundar sig på aktiebolag med minst 50 anställda och baseras på lönekostnad/antal anställda från de senaste boksluten som har lämnats in till Bolagsverket. Alla snittlöner är inklusive skatt, exklusive sociala avgifter. Lön till VD och styrelse ingår ej.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.