tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet ersätter Nöjesbladet med Femplus

Publicerad: 23 mars 2017, 08:30

Aftonbladet lanserar en ny tidning för nöjes- och kulturjournalistik. Den nya tidningen får en egen rygg i Aftonbladets papperstidning under namnet Femplus.

Ämnen i artikeln:

MediaMedier

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


En dag i veckan gifter Aftonbladet ihop kultur och nöje. Tidningen, som kommer ut som en bilaga till Aftonbladets huvudtidning varje fredag, ersätter tidigare Nöjesbladet.

– Det blir en lyxig helgläsning för våra pappersläsare. Kulturen får äntligen utrymme att göra intervjuer och reportage. Samtidigt kan vi sprida både nöjesjournalistik och kulturjournalistik till nya läsargrupper, säger Femplus redaktör Anna Andersson i ett pressmeddelande.

I den nya tidningen fördjupas kvällstidningens kultur- och nöjesjournalistik samtidigt som man vill erbjuda ett mervärde för papperstidningens läsare.

– Våra läsare har efterfrågat ännu maffigare kultur- och nöjesläsning till helgen. I den nya tidningen finns de senaste nyheterna och nostalgi, credd och bredd, högt och lågt – skrivet med spets, humor, kunskap och värme. Nöjesbladets läsare kommer att känna igen sig och dessutom få extra allt när nu kulturen flyttar in, säger Aftonbladets nöjeschef Ylva Niklasson i en kommentar.

Den nya tidningen innehåller både klassisk kulturjournalistik och kvällstidningens mix av nöjesnyheter och granskningar. Men nu också varvat med fördjupningar, längre intervjuer och initierade tips av Aftonbladets experter inom sina respektive områden.

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg säger i en kommentar.

– Vi fortsätter med recensioner, samhällsdebatt och mediakritik. Men nu kan vi också ta nya grepp, med intervjuer och nya ämnesval. Jag är jätteglad att Aftonbladet satsar på sin kulturjournalistik när andra tidningar drar ner. I turbulenta tider som dessa finns ett behov av att någon förklarar och tar ställning till det som händer.

I första numret av Femplus möter Åsa Linderborg skådespelaren Lena Endre. Tidningen har 28 sidor och här går redaktionen också till botten med vad som verkligen hände under Bob Dylans första besök i Sverige 1966. Nästa vecka är Nobelpristagaren tillbaka i Sverige.

Bland de återkommande skribenterna i Femplus finns Ingalill Mosander, Fredrik Virtanen och Karolina Fjellborg samt filmrecensenterna Jens Peterson och Jan-Olov Andersson. Varje vecka återkommer också tecknaren Jan Stenmark med sina alster.

Femplus kommer ut på fredagar. Veckans övriga dagar återfinns Aftonbladet Kultur och Nöjesbladet på sina vanliga sidor i papperstidningen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev