Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet fälls för reklamtext – igen

Publicerad: 12 maj 2014, 13:32

Den fällda artikeln.

Aftonbladet för en reklamtext på redaktionell plats – igen. Återigen har annonsmärkning saknats. Artikeln är skriven av contentbolaget Minimedia som producerar spelartiklar åt tidningen.


Artikeln som fälls av Reklamombundsmannen, RO, handlar om spelbolaget Multilotto och har rubriken "Så kan du vinna 1,5 miljarder kr – i natt". Underrubriken lyder "Superpott på miljardspelet – ensam spelare kan kamma hem monstersumman".

Reklamombudmannen skriver att Aftonbladets och Multilottos berättelser om publiceringen går isär. Multilotto hävdar till skillnad från Aftonbladet att det är reklam men att texten inte strider mot reglerna eftersom den är ”tillräckligt reklamidentifierad”.

Reklamombudsmannen konstaterar att det är reklam som ser ut som en redaktionell artikel. Det framgår inte på något sätt att det är reklam och den strider därmed mot artikel 9 första stycket i ICC:s regler, skriver RO.

Aftonbladet har flera gånger fällts för liknande publiceringar. Senast i början av maj.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.