Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet fortsätter videosatsningen – utbildar alla medarbetare

Publicerad: 30 augusti 2018, 14:49

Foto: Pixabay

Genom Videoakademin kommer Aftonbladet erbjuda alla sina medarbetare utbildningar inom rörlig bild.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

De senaste åren har tv-kriget mellan de två kvällstidningarna intensifierats. Både Expressen och Aftonbladet har satsat hårt och producerar inte längre bara nyhetsklipp och studiosändningar utan även dokumentärer.

I samband med en omorganisation väljer Aftonbladet nu att integrera Aftonbladet TV i övriga verksamheten. Kvällstidningen kommer även att erbjuda sina medarbetare utbildningar på fyra nivåer genom projektet Videoakademin.

– I vår nya organisation är video mycket mer integrerat i allt berättande. Med den här satsningen vill vi underlätta jobbet på fältet och på redaktionen. Samtidigt som alla får en ny grund att stå på, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

Flera av kurserna, som erbjuds inom bland annat redigering i "explainer-verktyget" Woochit, liverapporting i fältet och avancerad grafik och animation, kommer att ledas av Aftonbladets egna medarbetare.

– Samtliga anställda på Aftonbladet jobbar redan i dag med video i stor utsträckning. Och många har kommit väldigt långt. Med Videoakademien vill vi ge en grundförståelse till varför rörlig bild är så viktigt för Aftonbladet och hur det höjer användarupplevelsen, säger Martin Ekelund, videochef på Aftonbladet.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.