Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet-fotograf dödshotad av SAS-chef

Publicerad: 29 februari 2012, 19:42

En chef inom SAS hotade slå ihjäl Aftonbladets fotograf som fotograferat prinsessan Madeleines hemkomst från New York. Aftonbladet har polisanmält hotet.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetPrinsessan Madeleine

I morse skrev Expressen att prinsessan Madeleine var på väg hem från New York för att för första gången träffa sin systerdotter Estelle.

Aftonbladet skickade en av sina fotografer till Arlanda. Han använde det klassiska fotografknepet att köpa en businessbiljett till Köpenhamn (som sedan kan bokas av) för att komma i det område där ankommande från USA-flygen kan fotograferas.

Arlanda drivs av Swedavia som ansvarar för säkerheten. En Securitasvakt försökte hindra Aftonbladets fotograf från att fotografera, men gav med sig när fotografen visade sin biljett.

Prinsessbilderna togs och publicerades. Någon timma senare blev fotografen uppringd av en av SAS chefer på Arlanda som enligt uppgift sagt:

- Nu har jag uniform på mig. Men när jag kommer hem ska jag ta av den, sedan ska jag åka hem till dig och slå dig tills du slutar andas.

Aftonbladet polisanmälde omgående hotet, vilket är rutin när anställda hotas. Medieföretag har också ett principiellt intresse av att uppmärksamma hot och påtryckningar som syftar till att inskränka pressfriheten.

- Vi har polisanmält hotet, bekräftar Aftonbladets informationschef Fredrik Lindén. Vi har också varit i kontakt med SAS personalavdelning, men jag vill inte gå in på några detaljer.

Men SAS lägger locket på:

- Vi har inga kommentarer, säger Rebecka Södergren på SAS pressjour. Det är en polisutredning och ett personalärende och sådana kommenterar vi aldrig.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.