Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet frias av PO för Putilov-artiklar

Publicerad: 31 mars 2017, 08:48

Aftonbladets artiklar om SD-tjänstemannen Alexander Fridback, eller Egor Putilov, frias av Allmänhetens pressombudsman, PO.


Ämnen i artikeln:

Allmänhetens PressombudsmanAftonbladet

I september 2016 avslöjade Aftonbladet att den f.d sverigedemokratiska tjänstemannen Alexander Fridback publicerat artiklar under namnet Egor Putilov. Fridback anmälde artiklarna till Allmänhetens pressombudsman, PO, då han kände sig uthängd på lösa grunder. Idag kom domen mot Aftonbladet där de frias på alla punkter.

"Den som kliver ut på samhällsdebattens arena, om än anonymt, på det sätt som Alexander Fridback gjort, måste tåla att utsättas för granskning. Mot denna bakgrund har det varit pressetiskt försvarligt av Aftonbladet att bryta anonymiteten och avslöja bloggarens identitet. Av samma skäl är det av betydande allmänintresse att den person som i flera tidningar skrivit artiklar i samhällsfrågor under namnet Egor Putilov i själva verket är en annan person", skriver de i en kommentar.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.