Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet gör kampanj av #dethärärmittland

Publicerad: 16 november 2012, 11:22

En skärmdump från sajten.

Författaren Lena Sundströms hashtagg på Twitter med hänvisning till SD:s Erik Almqvists famösa uttalande i den kända bråkvideon blir kampanj hos Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetErik AlmqvistLena SundströmSverigedemokraternaSoran Ismail

"Det här är mitt land, inte ditt land" skrek Sverigedemokraten Erik Almqvist till ståuppkomikern Soran Ismail i den video som Expressen avslöjade  tidigare i veckan och som har gjort att Erik Almqvist har fått lämna sin  uppdrag i partiet och SD-ledamoten Kent Ekeroth att ta time-out.

Efter att Zlatan Ibrahimovic hade gjort sitt fantastiska fjärde mål på Friends Arena i onsdags startade författaren och  journalisten Lena Sundström en hashtagg på twitter, #dethärärmittland.

Sedan dess har hundratals människor börjat lägga ut namn, ålder, lite om  sin bakgrund och hur länge de har bott i Sverige. Alla avslutar med att deklarera: Det här är mitt land.

Detta har inspirerat Aftonbladet att starta en ny kampanj på temat. De  kommer att publicera ett antal reportage och på kampanjsajten kan man  ladda upp egna YouTube-videos och följa Twitter-flödet under hashtaggen  #dethärärmittland.

Aftonbladets chefredaktör, Jan Helin, skriver:

"Vi gillar det. Vi hakar därför på och låter det  vara upptakt till en serie reportage om vårt land som kommer om ett tag.  Säg det du också – det här ju ditt land. Och det är som i sången*: Det  här landet är gjort för dig och mig."

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.