onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet gör satir på kungafamiljen

Publicerad: 17 mars 2010, 14:33

Kungafamiljen – som animerad humorserie. Det blir verklighet på aftonbladet.se. – Jag är säker på att det här blir vårens snackis, säger Fredrik Lindén, programchef på Aftonbladet TV.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetBröllopet

MH

Magnus Helander


Kungafamiljen i nya serien ”Superprinsen”.

TV4:s satirinslag om kungafamiljen i Hey Baberiba blev en succé. Nu ska även Aftonbladet skoja till det om Victoria, Daniel & co. Den nya webb-tv-serien, som är animerad, heter  ”Superprinsen” och har premiär på torsdag nästa vecka. Tittarna får "följa kungafamiljen bakom kulisserna”.

– Vi bjuder tittarna på en ventil i all traditionell bevakning av kungahuset. Här beskrivs kungafamiljen på ett annorlunda och varmt humoristiskt sätt, säger Fredrik Lindén, programchef på Aftonbladet TV, i en kommentar.

Serien, som ska sändas tio veckor framöver, produceras av Tre Vänner – och Aftonbladet har höga förväntningar. Målet är att nå upp i ”Schulman Show”-nivåer, det vill säga runt en halv miljon unika webbläsare i veckan.

– Jag är säker på att det här blir vårens snackis. Jag kan lova att ingen någonsin sett något liknande. Mig veterligt har ingen kungafamilj tidigare beskrivits i animerad form någonstans i världen, säger Fredrik Lindén.

Tre Vänner skriver manus tillsammans med Aftonbladets redaktion för att få in aktuella nyhetshändelser i avsnitten. Teamet bakom Kanal 5:s ”Myggan” tecknar serien.

Aftonbladet gör en stor lansering och redan i morgon kommer trailern på aftonbladet.se.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev