Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet lägger locket på

Publicerad: 11 december 2014, 11:01

Jan Helin är tyst om den nya organisationen.

Foto: Bilden är ett montage.

UPPDATERAD I går hölls ett stormöte på Aftonbladet om hur den nya organisationen ska se ut. Det blir tre chefer som ansvarar för desken och foto och rörlig bild kommer att läggas samman, enligt en källa till Resumé. Men Jan Helin lägger locket på beträffande uppgifterna.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan HelinFredrik Lindén

Den nya organisationen kommer bland annat innebära att desken kommer att utgöras av tre chefer: En nyhetschef, en agendachef och en analytiker.

Dessutom kommer fotoredaktionen att slås ihop med rörlig bild.

Resumé har tidigare rapporterat om att den nya omorganisationen kommer att innebära att 30-40 tjänster försvinner, men hur det slås ut i och med de nya uppgifterna är fortfarande oklart.

När Resumé når Aftonbladets informationschef Fredrik Lindén säger han att Jan Helin inte kan nås i dag och att han kan skicka citat från kvällstidningens publisher. Han säger också att Jan Helin kommer att kommentera den nya organisationen så fort den är färdigförhandlad.

När är den färdigförhandlad?
– Det är tänkt att den nya organisationen ska köras i gång i början på nästa år. Av respekt för förhandlingarna vill jag inte gå in på när förhandlingarna förväntas vara färdiga, säger Fredrik Lindén.

Jan Helin kommenterar via mejl:
– Vi jobbar med en omställning av Aftonbladet för att utveckla vår unika position som Sveriges primära nyhetskälla online. Det är en spännande process som bygger på medarbetarnas delaktighet. Jag har informerat medarbetarna om hur långt vi kommit i denna omställning vad gäller organisation. Jag ska gärna återkomma om det när alla medarbetare fått all information och organisationen är färdigförhandlad.

– Jag vill understryka att vi ännu befinner oss i förhandlingar om detta med fackklubbarna och jag vill respektera förhandlingsordningen. Vårt mål är att ha den nya organisationen i drift under början av nästa år.

Niclas Vent, fackklubbsordförande på Aftonbladet vill inte heller han kommentera Resumés uppgifter.

– Folk är förstås oroliga över hur det ska bli. Var deras tjänst ska vara i den nya organisationen och hur den ska se ut. Det finns en oro för ens personliga framtidsförhållanden, säger Niclas Vent.

Tidigare i veckan skickade Aftonbladets huvudskyddsombud ut ett mejl om krishjälp för de medarbetare som behövde detta med anledning av omorganisationen. Men Niclas Vent har inte uppfattat någon krisstämning.

– Det är ingen som mår dåligt på det sättet. Vi har företagshälsovård och nu tyckte skyddsombudet att det var lämpligt att informera om det.

Resumé har vid upprepade tillfällen sökt Jan Helin.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.