Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet lanserar daglig nyhetspodd

Publicerad: 11 september 2018, 07:42

Foto: Pressbild

I samband med att Google Home och Amazon Alexa snart lanseras i Sverige, väljer Aftonbladet att satsa på daglig nyhetspodcast för smarta högtalare.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetAmazonGoogle

Tillsammans med podcastplattformen Acast lanserar Aftonbladet nu en daglig nyhetspodcast, med dagliga uppdateringar om vad som händer i Sverige och världen, för smarta högtalare. Det är Aftonbladets nya avdelning Aftonbladet Labs som tagit fram podden Aftonbladet Daily, som delar namn med New York Times succépodd med liknande upplägg, som kommer att finnas tillgänglig i de nya smarta högtalare som inom kort släpps på svenska.

– Vi på Acast har längtat efter en riktig Daily-nyhetspodd i Sverige och det är på tiden att vi tillgodoser det behovet. Vi är så stolta att kunna vara med och distribuera Aftonbladets starka format rakt in i framtidens röstdrivna hem, säger Josephine Forssjö, innehållschef Acast Norden, i en kommentar.

Podcasten går redan nu att ta del av i Aftonbladets egna kanaler och på podcastplattformar, men inom kort kommer den även vara en daglig nyhetskälla i Google Home och Amazon Alexa när de båda smarta högtalarna lanseras på den svenska marknaden.

I dagarna lanserade även Aftonbladet en tjänst via Google Assistant där användaren kan prata med Aftonbladet för att bland annat få nyheter upplästa. Smarta högtalare och röststyrning förväntas få stor genomslagskraft på den svenska marknaden inom kort.

– För Aftonbladet har det alltid varit viktigt att skaffa sig en stark position i ett tidigt skede. Det ska vi även göra när det gäller de nya röstdrivna tjänsterna, säger Lotta Folcker, redaktionschef på Aftonbladet Labs.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

AftonbladetAmazonGoogle

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.