Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet låter läsarna sända live-tv

Publicerad: 27 juni 2013, 12:39

Aftonbladets Tipsa! gör det nu möjligt för läsarna att livesända från sina mobiltelefoner.


Ämnen i artikeln:

Svensson KommunikationAftonbladetHyper Island

Tipsa! är en integrerad del av Aftonbladets smartphone-appar. Tjänsten lanserades i vintras och gör det enklare för läsarna att medverka i det journalistiska arbetet. Med Tipsa! kan läsarna lätt och snabbt skicka tips, bilder och filmer till redaktionen.

Live-tv-funktionen bygger på ett samarbete med Bambuser, vars teknik är inbyggd i den nya versionen av Tipsa!. Bambuser är tjänsten som låter vem som helst som har tillgång till en smartphone sända film live på nätet.

– Sedan lanseringen av Tipsa! har vi sett nyhetstipsen öka och kvaliteten på tips och bilder bli bättre. Det riktigt unika med Tipsa! är att vi genom geo-styrning kan nå läsare som befinner sig på plats. Vi kan pusha ut uppdrag och efterlysningar till den som är i närheten av en nyhetshändelse så att man snabbt kan hjälpa oss med rapporteringen, säger Lena Widman, redaktionell mobilchef på Aftonbladet.

Lanseringen av den nya versionen backas upp av en stor, rikstäckande reklamkampanj som genomförs nästa vecka och omfattar reklam på bussar i 28 städer från Luleå till Malmö och nästan 2 000 stortavlor över hela landet.

Tipsa! har utvecklats i samarbete med studenter på Hyper Island och reklambyrån Svensson, som också står bakom kampanjen.

Arbetsgrupp Svensson:
Yvonne Pils, projektledare
Ewa Staël von Holstein, produktionsledare
Tomas Carrfors, copy
Filip Lindqvist, AD
Jonas Sahlström, originalare.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.