söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet nobbade Persbrandt-filmen

Publicerad: 17 juli 2014, 08:18

Skärmdump från Expressen.se.

Aftonbladet erbjöds för en längre tid sedan att köpa filmen där Mikael Persbrandt drar kokain. Men tidningen tackade nej av etiska skäl, erfar Resumé.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressenMikael Persbrandt

FT

Fredrik Thambert


Gårdagen dominerades av Expressens publicering av filmen på Mikael Persbrandt som sniffade kokain på en nattklubb i Linköping våren 2012.

Resumé kan berätta att även Aftonbladet blev erbjudna att köpa materialet. Enligt en källa ska förhandlingen ha ägt rum för mer än ett år sedan. Men av etiska skäl tackade tidningen nej till filmerna. Enligt uppgift på grund av att det gick upp för Aftonbladet att det var kriminella personer som ville sälja.

I gårdagens artikel slår också Expressen fast att det var grovt kriminella personer som Mikael Persbrandt umgicks med under festnatten. Enligt tidningens granskning pekar polisen ut två av deltagarna som medlemmar i ett välkänt kriminellt gäng med digra belastningsregister.

Thomas Mattsson vill inte ge några kommentarer kring hur de har kommit över filmerna.
– Vi kommenterar aldrig researcharbete eller källor. Det enda vi bekräftat - vilket ju delvis framgår av bylines - är att det är Expressens prisbelönta grupp för undersökande journalistik som arbetat med detta material, det är alltså några av landets mest erfarna grävreportrar som gjort jobbet. Men spekulationer om uppgiftslämnare eller hur ett underlag för publicering tillkommit, det kommenterar vi aldrig.

Resumé har sökt Aftonbladets publisher Jan Helin som befinner sig på semester.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev