Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet pudlar om gästlistan på Hovets begäran

Publicerad: 16 april 2015, 05:12

Prins Carl Philip.

Foto: Hjärt-Lungfonden/Skärmdump (montage)

Aftonbladet tvingas backa på gästlista till prinsens bröllop, Jonas Karlsson lämnar Vinterstudion och Netflix minskar vinsten. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TinderInstagramAftonbladetSVTVinterstudionHovetCarl PhilipNetflixYahoo

Aftonbladet pudlar om bröllopslista
Igår slog Aftonbladet på stora trumman och "avslöjade" gästlistan till sommarens bröllop mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist. De skickade ut nyhetsflash om saken, och Expressen valde också att haka på med en rewrite.
– Det är något som de troligen har tagit fram utifrån tidigare bröllop. Vi har inte gått ut med några gästlistor, sa Hovets informationschef Margareta Thorgren till Resumé igår.

Senare under gårdagskvällen backade Aftonbladet plötsligt och har nu avpublicerat hela listan. I artikeln, med den numera betydligt mer nedtonade vinkeln, ber de om ursäkt för felet. De skriver att listan är borttagen sedan Hovet påpekat flera felaktigheter.

"Aftonbladet har idag publicerat en inbjudningslista på bröllopet som inte stämmer. Den är nu borttagen på vår begäran" skriver Margareta Thorgren i ett sms till Resumé.

Håkan Andreasson, redaktionschef agenda på Aftonbladet, lämnar följande kommentar:
– Vi hade uppgifter om vilka som var inbjudna till bröllopet. Den lista vi publicerade var dessvärre inte helt korrekt, vilket vi också berättade för våra läsare och bad om ursäkt för under gårdagen. Vi ser nu över och skärper våra rutiner.

Jonas Karlsson lämnar Vinterstudion
De senaste två åren har Jonas Karlsson arbetat som projektledare för det populära programmet Vinterstudion i SVT. Men nu går han vidare till ett nytt jobb. Enligt Sportbladets uppgifter är Karlsson aktuell som kanalchef för C Mores nya golfkanal, men det dementerar han själv.
"Jag har jobbat med Vinterstudion och skid-VM i Falun i ett par år. Det har varit kul, men allt har sin tid. Framöver ska jag väl göra något annat. Exakt vad det blir ber jag att få återkomma till. Jag ska börja med att vara tjänstledig den närmaste tiden" skriver han i ett mejl till Sportbladet.

Fler användare – minskad vinst för Netflix
Netflix presenterade igår sitt resultat för det första kvartalet 2015. Vinsten sjönk från 53,1 till 23,7 miljoner dollar, jämfört med samma period i fjol. Omsättningen steg dock till 1,57 (1,27) miljarder dollar. Antalet nya abonnenter ökade med närmare fem miljoner runtom i världen, vilket slog förväntningarna skriver TT.

Inte längre helvitt i Midsomer
I nästa säsong av den populära deckarserien "Morden i Midsomer" ansluter en ny karaktär – Manjinder Virk, vars föräldrar kom till Storbritannien från Indien på 70-talet, ska spela Dr Kam Karimore enligt SVT. Det blir den första icke-vita personen i serien. Beskedet kommer några år efter att producenten Brian True-May sagt att det inte skulle fungera med etniska minoriteter i serien.
– Vi är engelskhetens sista utpost och det är något jag vill bevara, sa han, och fick senare sparken.

Tinder i samarbete med Instagram
Den populära dejtingappen har inlett ett samarbete med bildtjänsten Instagram. Nu ska det bli möjligt att se användarnas Instagram-flöden direkt via Tinder-appen, skriver Techcruch. I den nya uppdateringen kan du också se hur långt du befinner dig från en person baserat på en "sociograf".

Yahoo uppges vilja köpa Foursquare
Enligt källor till Techcrunch har Yahoo långt gångna planer på att köpa upp geotaggningstjänsten Foursquare. Enligt det senaste ryktet ligger prislappen på 900 miljoner dollar. Men uppgifterna går i sär – vissa hävdar att affären i praktiken är klar medan andra säger att den fortfarande förhandlas.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.