Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet-räv till GP

Publicerad: 10 september 2009, 13:01

Efter 28 år på Aftonbladet går personaldirektören Bengt ”Fisken”Olsson, 51, vidare i karriären. Ny arbetsgivare: Stampen-ägda GP. – Jag ville prova något nytt och testa den här stora utmaningen, säger han.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Bengt "Fisken" Olsson.

Bengt ”Fisken” Olsson började sin Aftonbladet-bana på sporten. Han avancerade sedan till sportchef och har sedan dess haft en rad prestigeroller: bildchef, London-korre, New York-korre, nyhetschef, administrativ redaktionschef och personaldirektör. Totalt har han skrivit 7 000 artiklar i kvällstidningen.

–  Jag fick mitt smeknamn Fisken när jag jobbade på sporten. Tre Kronors dåvarande förbundskapten hette just Bengt ”Fisken” Olsson och då var det någon redigerare som tyckte jag skulle kallas för det också, säger han.

Den sista tiden på Aftonbladet har Olsson arbetat hårt med de personella nedskärningarna. 91 personer har lämnat tidningen.

– Jag har varit ansvarig för det praktiska. Det har varit en smärtsam och jobbig process, men samtidigt nödvändig. Och det var en lättnad att genomföra den utan uppsägningar.

Han gör sin sista dag på Aftonbladet i morgon. På måndag börjar han sitt nya jobb som tillförordnad personalchef på GP.

–  Jag älskar Aftonbladet. Det har varit en fantastisk tid, men efter 28 år kände jag att det var sista chansen att prova på något nytt. Jag har alltid gillat GP och har kopplingar till västkusten med sommarhus, och så känner jag människor på GP som jag högaktar.

Ditt starkaste minne från Aftonbladet-tiden?
– Tveklöst när vi gick om Expressen. Det var fantastiskt, oförglömligt.

Ann Åberg blir ny personaldirektör på Aftonbladet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.