Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet-reporter i bråk med Hillevi Engström

Publicerad: 27 augusti 2013, 15:17

– Nu är det bra. Så löd beskedet från Arbetsmarknadsminister Hillevi Engströms pressekretare Niklas Gillström då Aftonbladet ville få reda på vilka faktorer som ledde till Angeles Bermudez Svankvists avgång. Reportern Nivette Dawod såg rött:
– Det här är ju inte ens en intervju. Det är odemokratiskt att inte få göra en intervju med en minister, sade hon.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

”Det är en sammantagen bedömning av läget.” Så löd hela tiden budskapet  från Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström under gårdagens  presskonferens om varför Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles  Bermudez-Svankvist får sparken.

Aftonbladet-reportern Nivette Dawod nöjde sig inte med beskedet, utan pressade ministern efteråt på vilka  specifika faktorer som ledde till generaldirektörens avgång.

Hon får dock vaga svar och då hon gör ett förnyat försök avbryter pressekreteraren Niklas Gillström med ”Nu är det bra.”

Aftonbladet-reportern går i taket:
– Alla andra fick ju tre minuter. Jag fick ju inte ens en intervjumöjlighet, säger hon.

Niklas Gillström vägrar dock att gå med på att låta intervjun fortsätta varpå reportern utbrister:
– Det är ju odemokratiskt att inte få intervjua en minister.

Landets kriskonsulter harreagerat på Hillevi Engströms beteende i Bermudez-Svankvist-frågan.
–  Jag blev oerhört förvånad över att Hillevi Engström levererade beskedet  med en så fyrkantig innantilläsning, säger han till Aftonbladet, säger Birger Östberg på Westander till Aftonbladet.

Hill Knowlton Strategies kriskonsult, Jeanette Fors Andrée, är inne på samma linje:
–  Hon höll ett pinsamt anförande, och hamnade i den typiska  krishanteringsfällan som vi kallar papegojmetoden, säger hon till Aftonbladet.
Ett av de mer kända "papegoj-fallen" är då finansminister Bosse Ringholm upprepade  budskapet att Inga-Britt Ahlenius har ”uttryckt intresse” för ett annat  jobb med en dåres envishet vid den så kallade Ahlenius-affären.

Paul Ronge tycker att det är ett arrogant beteende gentemot väljarna:
– De får inget svar på frågorna som ställs. Usla politiker gör så för att inte säga för mycket, säger han till Aftonbladet.

Hillevi Engström meddelade igår att det hela är ”färdigkommenterat.”

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.