Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet slår tillbaka

Publicerad: 28 december 2011, 08:07

Anders Philipson publicerade PON-klander mot Aftonbladet på en helsida i SvD i går. I dag slår Aftonbladet tillbaka – med en egen helsidesannons.


Resume.se skrev i går om hur kungavännen Anders Philipson lät publicera en helsidesannons i Svenska Dagbladet med PON-beslut mot Aftonbladet. Tidningen hade klandrats sedan man skrivit att Anders Philipson haft förehavanden med undre världen utan att ha redovisat källor.

I dag ger Aftonbladet igen – med en egen helsida i SvD. Annonsen visar en faktura från Milan Sevo och Daniel Webb med Anders Philipsons namn på. Milan Sevo och Daniel Webb påstår sig ha deltagigt i möten med Anders Philipson. På fakturan, som slutar på 625 000 kronor, står Anders Lettström som faktureringskund.

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin kommenterade i går Anders Philipsons helsida i SvD samt den ursprungliga publiceringen, som ledde till fällning i PON, på sin blogg. Han skriver bland annat:

– Nu bekräftar advokat Björn Rosengren att Anders Philipson ville ha kvittens på betalningen för att omfattas av avtalet med Daniel Webb och Milan Sevo. Den bekräftelsen är svår att få ihop med påståendet att Anders Philipson inte är inblandad.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.