Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet slipper förundersökning

Publicerad: 1 oktober 2013, 08:51

Den JK-anmälda Aftonbladet-artikeln.

Aftonbladet JK-anmäldes för yttrandefrihetsbrott efter en artikel om den nya arbetsmarkndsministern Elisabeth Svantesson. Kvällstidningen publicerade ett citat om att Livets Ord och organisationen Ja till Livet har en inskränkt världsbild, men JK väljer att inte ta upp ärendet.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Enligt Nyhetsbyrån Siren har Justitiekanslern, JK, beslutar att inte inleda förundersökning mot  Aftonbladet efter en anmälan om yttrandefrihetsbrott i den anmälda artikeln om nytillsatta arbetsmarknadsministern Elisabeth  Svantesson.

Enligt anmälan skrev tidningen att Livets Ord och  organisationen Ja till Livet har en inskränkt världsbild. Det var frikyrkoexperten Per Kornhall som uttryckte sig så i artikeln. Enligt JK räcker det inte för att det ska kunna vara fråga om hets mot  folkgrupp.

JK ämnar inte heller utreda om organisationerna  överhuvudtaget utgör grupper som omfattas av lagstiftningen, enligt Nyhetsbyrån Siren.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.