Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet startar nyhetssajt för positiva nyheter

Publicerad: 13 januari 2015, 10:10

Aftonbladets nya satsning lanseras i dag.

Aftonbladet lanserar en nyhetssajt där enbart positiva nyheter kommer publiceras. Inspirationen har hämtats från årets upplaga av ”Svenska Hjältar”. – Den ska fylla människors behov av goda berättelser, säger Nils Franchell i en kommentar.


Aftonbladet satsar på goda nyheter. Med sajten godanyheter.aftonbladet.se vill man ge svenska folket tillgång till fler inspirerande historier av det positiva slaget.

– Vi gör redan en hel del journalistik som kvalar in som goda nyheter, och nu paketerar vi den tydligare så att läsare och tittare lättare kan hitta och dela de positiva historierna med sina vänner. Sverige behöver fler goda nyheter i flödet, säger Ehsan Fadakar, Aftonbladets chef för sociala medier och redaktör för Goda nyheter, i ett pressmeddelande.

Idén till sajten föddes i samband med årets Svenska Hjältar-gala.

– Till Svenska Hjältar får vi in massor av tips på bra historier som inte får den uppmärksamhet de förtjänar. Och studier visar att rubriker med ord som "bra" och "lycklig" lockar till mer läsning och delas mycket i sociala medier. När vi funderade över hur vi skulle kunna använda Svenska Hjältars outsinliga källa av fantastiskt material blev resultatet Goda nyheter, säger Nils Franchell, i en kommentar.

Enligt Aftonbladet kommer den typiska nyheten på sidan handla om ”en vanlig människa som gör ovanliga saker för sina medmänniskor och bidrar till att livet känns lite lättare att leva”.

Susanna Sköld

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.