Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet till rätten i mångmiljontvist

Publicerad: 11 november 2013, 14:13

Aftonbladet hotas av mångmiljonstämning.

Foto: Björn Elgstrand.

Sportamore har stämt Aftonbladet på tiotals miljoner kronor efter brott mot ett påstått exklusivitetsavtal. Nyligen försökte parterna förlikas – men förgäves. Nu väntar rättegång.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSportamore

Det var i februari i år som Sportamore stämde den tidigare samarbetspartnern Aftonbladet för avtalsbrott. Konflikten rör Sportbladetshop, som Sportamore och Aftonbladet samarbetade om sedan 2011.

Enligt Sportamore har tidningen brutit mot konkurrensklausulen i avtalet, som innebär att Aftonbladet inte får inleda motsvarande samarbeten med någon av Sportamores konkurrenter. Efter att vid flera tillfällen ha påtalat de påstådda avtalsbrotten valde företaget att stämma Aftonbladet.

Processen har sedan pågått under året, och den 17 oktober träffades representanter från de båda bolagen vid ett förlikningssammanträde. Någon förlikning i målet kunde emellertid inte nås.   Nu väntar rättegång som är planerad till dagarna före jul.

Sportamores vd Johan Ryding är fåordig i sina kommentarer kring målet.  
– Parterna har inte lyckats komma överens. Vi kan bara konstatera att så är fallet, säger han.

Vad var stötestenen?
– Det kan jag inte kommentera.

Enligt honom var det Aftonbladet som inte ville gå med på villkoren för en förlikning. I stämningen kräver Sportamore 10 miljoner kronor per överträdelse mot konkurrensklausulen.

Att stämningen nu går hela vägen till rättegång ser Johan Ryding som ett nödvändigt ont.  
– Det är alltid tråkigt när man inte kommer överens. Det vill man göra. Men när man inte gör det får det ha sin gilla gång. Vi tycker att det är synd att vi över huvud taget har hamnat i den här situationen. Vi hade gärna sett ett fortsatt samarbete med dem.

Aftonbladets informationschef Fredrik Lindén:
– Eftersom vi befinner oss i en juridisk process väljer vi att inte ge några kommentarer i nuläget.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSportamore

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.