Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet tv-sänder mässa från Paris

Publicerad: 14 januari 2015, 11:03

Jan Scherman.

Svenska kyrkan i Paris gör en särskild mässa efter terrordådet mot Charlie Hebdo. Aftonbladet TV har styrt upp en livesändning av evenemanget.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanAftonbladetCharlie Hebdo

Mässan som kallas "Med kärlek från Paris" äger rum den första februari. Gästpredikanter är Özz Nujen och Helle Klein. Svenska kyrkan i Paris ligger bakom initiativet, och när den förre Schibsted-direktören Olof Brundin som är bosatt i staden fick höra talas om det bestämde han sig för att agera.

– Han kontaktade Svenska Kyrkan som blev väldigt intresserade. Efter någon dag blev allt klart vi är väldigt glada att kunna sända, och också att radion ska sända, säger Aftonbladets tv-chef Jan Scherman.  

Varför är det här ett bra initiativ för Aftonbladet TV?
– Det är ett bra initiativ rent generellt. Efter dramatiska saker händer upphör de att vara en stor nyhet efter ett tag. Det är ingen kritik utan bara ett konstaterande. Det här är ett bra sätt att visa att frågan inte tar slut.

Hur många medarbetare skickar ni ned?
– Vet inte än, men jag själv kommer att åka ner och göra en insats. Numera kan vi göra direktsänd tv på enkelt sätt utan enorma resurser, vilket bidrar till att vi kan agera snabbt som i det här fallet.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.