Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet värvar från Expressen

Publicerad: 30 januari 2013, 07:24

Mikael Werneholm

Foto: Björn Lindahl

Mikael Werneholm lämnar Expressen efter åtta år för att bli operativt ansvarig för tekniken på Aftonbladet TV. Innan årsskiftet gjorde Aftonbladet TV dessutom klart med Expressen.se:s förre ediitionschef Håkan Wikström som efter sex år nu blir nyhetschef för live-tv på konkurrenten.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

De senaste åren har kvällstidningarna flyttat fram sina positioner när det kommer till live-tv-bevakning. Nu rekryterar Aftonbladet två etablerade namn till sin tv-satsning – från konkurrenten Expressen.

Mikael Werneholm blir opeativt ansvarig för tekiken (Technical operator manager) på Aftonbladet TV. Han kommer från samma tjänst på Expressen TV och har tidigare arbetat med Sport-Expressens tv-satsning.

– Har man jobbat på samma ställe i åtta år är det dags att pröva något nytt. Jag älskar tv och kvällstidningar – då finns det bara två ställen att jobba på och Aftonbladet har mycket på gång i pipeline, säger Mikael Werneholm till Resumé.

Mikael Werneholm har de senaste åren märkt en utveckling där kvällstidningarna utmanar de etablerade tv-kanalerna.

– Kvällstidningarna har valt helt rätt väg när det kommer till att vässa sina webb-tv sändningar När de flyttar fram sina positioner för livebevakning kan man snabbt se hur etablerade nyhetsmedier blir stressade.

Hur ska kvällstidningarna göra för att flytta fram sina positioner ytterligare?
– Fördelen med kvällstidningarnas webb-tv är att man inte behöver förhålla sig till någon tablå. Det är inget problem att sända live i tre timmar från en bärgning av ett Saltsjöbanetåg. Här har kvällstidningarna en unik möjlighet, säger Mikael Werneholm.

Sedan den 1 januari är Håkan Wikström nyhetschef för Aftonbladets live-tv-bevakning. Han kommer närmast från en tjänst som editionschef på Expressen.se och ser fram emot att lägga ett större fokus på webb-tv.

– Aftonbladet gör en spännande satsning. Det känns bra att jobba med tv på heltid. När jag var editionschef handlade det om helheten. Det blir kul att snöa in på tv, säger Håkan Wikström till Resumé och fortsätter:

– Kvällstidningarna står väl samlade. De har alltid varit snabbfotade i sitt nyhetsarbete. I ett par år har tekniken förbättrats och redaktionerna har blivit bättre på att komma ut, samtidigt som redaktionens kompetens höjs hela tiden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.