Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet: Vi ogillar paparazzibilder på barn

Publicerad: 17 december 2007, 13:07

Aftonbladet ratade bilderna på Zlatans son som Expressen publicerade i går. – Vi ogillar paparazzibilder på barn, säger Aftonbladets nye chefredaktör Jan Helin.


Skärmdump från Expressen.se. Resume.se har maskat ansiktet på Zlatans son Maximilian.

I går publicerade Expressen ett stort bildextra på Zlatan och hans familj – sonen Maximilian, 1, och sambon Helena Seger – på shoppingtur i Milano.

Maximilians ansikte syns tydligt på flera av bilderna, pappa Zlatan bär honom stolt och hela familjen ser ut att vara på gott humör.

– Det är klart att vi tittar på bilder och inte vill hänga ut barn, men i det här fallet fanns det inga problem, tyckte vi. Det är trevliga bilder från julhandeln i Milano, hela familjen är ute på gatorna på öppen plats, säger Expressens informationschef Irina Halling och fortsätter:

– Det finns många italienska tidningar som publicerar bilder på Zlatans familj hela tiden. Vi skulle aldrig skicka in en fotograf på privat område. Men i det här fallet förelåg ingen smygsituation, de vistas öppet, säger Halling som inte vill berätta hur mycket Expressen betalade.

Bilderna, som är köpta av Stella Pictures, ratades av Aftonbladet. Resume.se når en upptagen Jan Helin som anger följande orsak:

– Vi ogillar paparazzibilder på barn, även om det är kändisars barn.

Resume.se ringer även upp Aftonbladets avgående chefredaktör Anders Gerdin för några kompletterande kommentarer.

– Zlatan har tidigare väldigt tydligt sagt att han vill skydda sitt barn och inte vill att det ska tas bilder i smyg och det är något man får respektera, säger Gerdin.

Hur ser ni rent generellt på paparazzibilder på barn?
– Kända svenska människors barn får man ha försiktighet med.

Har ni en annan syn på exempelvis Hollywood-kändisarnas barn?
– Kidnappare och utpressare i Hollywood läser inte Klick, även om det är en succétidning.

Stella Pictures vd Leif Althin:

– Tidningar i Europa brukar maska ansiktet på barn och vi rekommenderar att man gör det, men det finns inget som tvingar svenska tidningar att göra det. I Sverige finns det inga fall där man fört talan mot en tidning för något sådant. I Danmark har det dock hänt när Michael Schumacher stämde en tidning där.

Vad säger du om de bilder Expressen köpte?
– I det fallet tycker jag att det är okej att publicera bilderna omaskade,  det är bilder som är harmlösa och dels för det inte innebär någon risk att publicera dem.

I våras poserade Zlatan på bild med sin son och Juventus tidigare Luciano Moggi på bilder som väckte stor uppmärksamhet.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.