Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladet vill stoppa psykisk ohälsa

Publicerad: 21 januari 2015, 08:50

Molly Sandén är först ut.

Foto: Jimmy Wixtröm/Aftonbladet.

I höstas körde Aftonbladet i gång kampanjen #otillräcklig för att kasta ljus på psykisk ohälsa. Nu gör de en nystart, men suddar ut o:et.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetYlva Niklasson

Med kampanjen i höstas ville Aftonbladet få folk att läsa, börja prata om och upptäcka psykisk ohälsa – och samma sak gäller nu. Då skrev kvällstidningens publisher Jan Helin:

"Genom att dela kända personers erfarenheter tillsammans med era hoppas vi komma ett steg närmare målet: Att bryta tabut kring att prata om ångest och psykisk ohälsa. Att kunna prata om att känna sig otillräcklig så att o:et försvinner".

Nu försvinner alltså o:et. Kampanjen som startar i dag innebär att kända personer kommer att berätta om sina personliga upp- och nedgångar. Molly Sandén är först ut och börjar berätta i dag:

– Människor skrev till mig "att du ser ut som du gör, gör att jag mår bra med hur jag ser ut". Det var det som fick mig att bestämma mig: jag är tillräcklig, säger hon till Aftonbladet.

Nöjesbladets nyhetschef Ylva Niklasson är projektledare för #tillräcklig.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetYlva Niklasson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.