Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladets bluff om Hedman och Graaf

Publicerad: 4 april 2008, 11:48

Aftonbladet skrev att Magnus Hedman och Magdalena Graaf har skickat in skilsmässoansökan till tingsrätten. Men det stämmer inte – och det visste tidningen om, menar Magnus Hedman. – Det är ett väldigt oetiskt handlande, en lögn, säger han till Resume.se.


Aftonbladets artikel i går. Tidningen skiver att skilsmässoansökan har lämnats in, men det stämmer inte. Paret rasar nu mot tidningen.

I gårdagens Aftonbladet avslöjades det på ett uppslag att Magdalena Graaf och Magnus Hedman skulle skiljas för tredje gången. Att de lever separerade stämmer, men i artikeln påstods felaktigt att en skilsmässoansökan skulle ha skickats till tingsrätten i onsdags.

Resume.se:s koll visar att tingsrätten i Sollentuna på fredagsförmiddagen inte hade tagit emot någon ansökan om skilsmässa från paret.

Dagen före publiceringen ringde Aftonbladet till Magnus Hedman och han betonade då för tidningen att inga skilsmässopapper var inskickade.

– Jag sa tydligt till Aftonbladet att jag inte hade skickat in några tingsrättspapper och att jag inte skulle göra det dagen därpå heller. Ändå skriver de att papprena är inskickade. Det är rena lögner, säger Magnus Hedman, som egentligen inte vill prata om sitt privatliv i media längre.

– Men när det händer något sånt här känner jag att jag ändå vill kommentera det.

I gårdagens artikel i Aftonbladet står det att Magdalena Graaf ”bekräftar” att papprena var inskickade, vilket upprör henne och Magnus. När Aftonbladet ringde till Magdalena fick de henne att tro att Magnus skickat in papprena. Enligt Magnus Hedman trodde Magdalena Graaf på reportens påstående att ansökan skickats in.

– De som skrivit det är jävla bluffmakare, säger Magdalena Graaf till Expressen i dag om Aftonbladets artikel.

– Aftonbladet gick på ett tips och det värsta är att de kör så hårt på en sak som de vet inte stämmer, säger Magnus Hedman.

Magnus Hedman säger till Resume.se att han är upprörd över Aftonbladets agerande och publicering.

Ska gå vidare med detta?
– Aftonbladet har handlat väldigt oetiskt och deras agerande borde ge repressalier. Jag ska ventilera det här med diverse chefer på Aftonbladet och ska kolla med min advokat.

I dagens Aftonbladet finns ingen rättelse, men däremot en uppföljningsartikel som handlar om att Hannah Graaf ska gifta sig – samtidigt som systern Magdalena återigen skiljer sig.  Aftonbladets nöjeschef Kristina Poussette är förtegen om historien.

Varför har ni inte gått ut med någon rättelse i dagens tidning?
– Jag kan inte kommentera den här historien överhuvudtaget, säger hon till Resume.se

Men tingsrätten säger ju att de inte har tagit emot någon skilsmässoansökan.
Som sagt, jag vill inte kommentera det där, du får nöja dig med det så länge.

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.