Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladets chef för nyhetsredaktionen slutar

Publicerad: 19 december 2014, 13:50

Aftonbladet tappar ännu en chef.

Foto: Björn Elgstrand.

(UPPDATERAD) I går kunde Resumé berätta att två av cheferna på Aftonbladet slutar. Nu har även Camilla Norström som är chef för nyhetsredaktionen valt lämna kvällstidningen.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Det var nöjeschefen Ulrika Sjöblom och Allt om Stockholms tidigare redaktör Pernilla Ericson som i går meddelade att de lämnar Aftonbladet.

Anledningen är att Aftonbladet står inför ett sparpaket som enligt uppgift innebär att 30-40 tjänster ska bort, som Resumé tidigare skrivit om. I måndags var sista dag för de medarbetare som ville att ansöka om avgångsvederlag.

Nu försvinner en tung chefspost från kvällstidningen. Camilla Norström bekräftar att även hon valt att nappa på avgångsvederlaget.

– Det har vuxit fram under de senaste veckorna. Det har varit ett svårt beslut att ta, men jag har hunnit tänka igenom det noga. Med tanke på att jag har jobbat här i femton år känns det läskigt – Aftonbladet är världens bästa arbetsplats och jag är omgiven av duktiga medarbetare. Men jag har landat i det här nu – det känns helt rätt, säger Camilla Norström.

Nu ska hon ägna tid åt familjen och hennes tre barn.

– Jag har ju haft lite åsikter om vad som har hänt på tidningen. Jag tycker att det är en väl fungerande redaktion – vilket inte synts så mycket i rapporteringen om sparkraven under hösten. Samtidigt som omorganisationen sker har vi bättre siffror och fler läsare. Det är ett gott betyg som jag är stolt över. Vi har många bra storys som ska ut i början av året – det blir en bra början på 2015. Just nu är det lite stökigt, men jag tror att det kommer bli bra.

Camilla Norström jobbar till och med februari, men ska närmast på semester över jul och nyår.

Vad har kollegorna sagt efter beskedet?
– Folk är jättesnälla. Många har blivit ledsna, skickat fina mejl och sms. De vill att jag ska tänka om. Jag har fått många starka reaktioner och många kramar. Men man alltid kan komma tillbaka.

Vad kommer du att sakna mest?
– Människorna. Nyhetsredaktionen har varit min hemvist – jag älskar desken och nyhetsledningen. Det är så många som är duktiga här – jag kommer att sakna dem. Jag har världens roligaste jobb och det har varit ett privilegium att jobba på Aftonbladet. Men jag tror att det är nyttigt att byta när man varit på samma ställe under femton år. Jag är sugen på att utsätta mig för lite press och att inte veta vad som ska hända.

Men har du funderat i banor om att byta bransch?
– Helt ärligt så vet jag inte. Jag vill jobba med något som spelar roll och är viktigt för andra människor. Jag är intresserad av att berätta saker och beröra människor, och tycker att det är roligt att jobba i lag. Jag är ingen solospelare.

Vad fick du för avgångsvederlag?
– Jag fick det avgångsvederlaget som gäller enligt avtalet om man jobbat här så länge som jag har.

Camilla Norström har jobbat på Aftonbladet sedan maj 2000. Hon började som sommarvikarie och har sedan i januari 2012 jobbat som biträdande redaktionschef och chef för nyhetsredaktionen.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.