Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladets framtidsexpert lämnar för MittMedia

Publicerad: 9 oktober 2014, 12:58

Robin Govik blir redaktionell affärsutvecklingschef för MittMedia. Han kommer ändå att slutföra Aftonbladets motsvarighet till New York Times innovationsrapport om framtiden innan han lämnar Schibsted-sfären.


Ämnen i artikeln:

Robin Govik

32-årige Robin Govik har tillbringat ett decennium på Aftonbladet och har varit alltifrån nattchef och editionschef till nyhetschef för print och online. Nu blir han alltså affärsutvecklingschef på MittMedia.

– Min fru Eva-Marie Byberg var pressekreterare hos Jan Björklund och har förlorat sitt jobb i och med valutgången. Hon har sina rötter i regionen så nu ska vi flytta till Örnsköldsvik, säger Robin Govik.

Han gjorde en klassisk journalistkarriär som inleddes på Värnpliktsnytt och började sedan jobba på Aftonbladet efter en vända som förbundssekreterare på Liberala Ungdomsförbundet.

Robin Govik kommer närmast från en roll som för chef nyhetsarbetet i Aftonbladets samtliga kanaler. Parallellt med detta har han under en tid jobbat med Aftonbladets innovationsrapport, där idén är hämtad från New York Times rapport "NYT Innovation Report 2014", som skapade mycket uppmärksamhet i världen.

Han tycker det är svårt och även vanskligt att sammanfatta vad undersökningen har lett till än så länge.

– Vi har talat med 70 journalister och har haft massa workshops och arbetet har lett till att hela huset talar om framtid och digitala strategier, säger Robin Govik.

Han börjar sitt nya jobb den 1 januari nästa år och tänker slutföra rapportarbetet innan han lämnar företaget.

Vad tar du med dig av dina tidigare erfarenheter till det nya jobbet?
– Jag har gått i den fantastiska skolan Aftonbladet och det jag tar med mig till MittMedia är att alltid ha läsaren i fokus, säger Robin Govik.

Han exemplifierar med att om exempelvis Iphone kommer med en ny och större skärm måste man börja fundera över vad detta innebär för mottagaren.
- Ytterst handlar det om se trenden redan innan den når ut till användaren, säger Robin Govik.

Han uppger att han fram tills för fem år sedan var en renodlad printmänniska, men att har haft stort säljfokus ända sedan han gick över till rollen som nattchef.

Något som borde komma väl till pass när han nu blir affärsutvecklingschef på MittMedia.

– Lokaltidningar har en jätteutmaning och det krävs både mod och experimentlusta om man ska hitta pengarna. Det finns inga genvägar, utan det är bara hårt arbete som gäller, säger Robin Govik.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Robin Govik

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.