Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladets julskiva KO-anmäls

Publicerad: 29 december 2008, 08:59

Aftonbladet KO-anmäls för vilseledande marknadsföring.
Anmälan gäller cd-skivan med "tio julklassiker" som gick att köpa som bilaga till tidningen i december.


Anmälan avser Aftonbladets tilläggsprodukt – en julskiva med succégruppen Il Divo: ” Jul-CD med 10 Klassiker” – från O Holy Night, White   Christmas till Ave Maria".

Enligt anmälaren får köparen intrycket av att det ska finnas tio seperata musikstycken på sklivan. Men i själva verket är det tio tolkningar av tre olika låtar.

Anmälaren skriver:

” Jag bestämde mig efter att ha läst rubriken på första omslaget: ”10 vackra klassiker, Jul-CD med Il Divo. Bara 59 kr med Aftonbladet””.

”Jag förväntade mig naturligtvis att få en CD med 10 skilda julklassiker. Trots det i mitt tycke låga priset 59 SEK. Efter uppspelning kan jag konstatera att det på skivan endast finns de trenamngivna musikstyckena. Jag har nu kontrollerat texten på bilagan för att se om det ärmöjligt att på något sätt kunna förstå, att just denna CD-skiva med 10 Klassiker endast innehåller tre. I stället får jag samma intryck nu, som när jag köpte den, att denna CD-skiva innehåller 10 Klassiker, alltifrån O Holy Night till Ave Maria. Jag kallar detta för ett klart fall av vilseledande marknadsföring. Då Aftonbladet avser att sälja CD-skivan, som tidningsbilaga, även den 10, 11 och 12 december bör KO agera synnerligen skyndsamt för att stoppa tidningens fortsatta vilseledande nmarknadsföring!!”.

Magnus Helander

Dela artikeln: