Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladets nödlöp i morse

Publicerad: 22 december 2010, 10:22

”Nattens nyhetsdrama”. Så löd Aftonbladets nödlöp i morse: – Vi har haft ett tekniskt fel i vårt tryckeri i Södertälje, säger Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan Helin

Ett nödlöp är en standardlöpsedel som används i akut nödfall om man inte lyckats trycka de rätta löpsedlarna i tid.

Expressen fick göra ett nödlöp i mitten av oktober efter att Bold Printings löpsedelspress gått sönder. Aftonbladet tvingades göra samma sak i natt:

– I produktionsrapporten från tidigt i morse såg jag att det hade blivit ett tekniskt fel. Nödlöpet gäller Stockholm och vi kör löpsedlar från tryckeriet i Västerås under förmiddagen, säger Jan Helin.

Detta innebär att delar av innerstaden får nya löpsedlar under dagen, men man hinner inte med hela Stockholm, enligt Jan Helin:

– Det är tråkigt, men sådant som händer. Det är flera år sedan vi tvingades köra nödlöp. Det påverkar naturligtvis vår försäljning idag.

Hur mycket tror du att detta kommer att påverka er försäljning?
– Det finns en skröna om att nödlöp brukar sälja minst lika bra som vanliga löp. Så är det dessvärre inte. Vi kan dock se historiskt sett att försäljningen ofta påverkas ganska lite. Men påverkas gör den, åt fel håll.

Vad tänkte ni dra på i löpet?
– Det planerade löpet i Stockholm handlade om Runars hot och utpressning från en byggfirma.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan Helin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.