Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladets nya bossar

Publicerad: 6 februari 2015, 09:28

Aftonbladet har utsett sex nya chefer

Foto: Björn Elgstrand

Aftonbladet är i färd med att sätta ihop sin nya organisation. I dag presenterar tidningen sex redaktionella chefer; Sofia Olsson Olsén, Håkan Andreasson, Michael Poromaa, Martin Wåhlstedt, Anna Strömberg och Ted Kudinoff.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan Helin

Aftonbladets publicher Jan Helin kommenterar arbetet med den nya organisationen i ett pressmeddelande:

– Steg för steg börjar vi nu bemanna Aftonbladets nya organisation. Efter många givande och intressanta intervjuer med interna sökande till tjänsterna kan jag i dag presentera sex ledande befattningar.

– Jag är mycket glad för att de nu velat kliva fram i nya roller. Det här är personer med oerhört högt kunnande och stor erfarenhet såväl publicistiskt som om Aftonbladets kraftfulla utveckling.

Redaktionschef: Sofia Olsson Olsén kom till Aftonbladet Nya Medier år 2007 som redaktionell chef för aftonbladet.se:s lokala sajter.  Två år senare blev hon administrativ redaktionschef efter sammanslagningen av Nya Medier och Kvällstidningen, en tjänst som senare övergick i HR-chef. 2012 ledde hon Aftonbladets arbete för kompetensutveckling och digitalisering och startade Aftonbladet Online Academy. Sedan i fjol har Sofia arbetat som Pluschef.

Redaktionschef: Håkan Andreasson började som redigerare på Aftonbladet-sporten  1999. Efter ett par år blev han nyhetschef och biträdande sportchef. 2008 lämnade han sporten för att jobba som editionschef för nyheterna i drygt tre år. Därefter arbetade han som sportchef i nästan fyra år. Utnämningen av Håkan Andreasson betyder att Aftonbladet nu kommer att utlysa tjänsten som Sportchef.

Nyhetschef: Michael Poromaa startade sin karriär på Aftonbladet 1998 som redigerare. Han hade en central roll i arbetet med att utveckla Sportbladet. 2006 blev han nyhetschef på sporten och fortsatte 2008 som printchef på tidningen. Tre år senare började Micke jobba som editionschef online och har haft en ledande roll utvecklingen online.

Printchef huvudtidning: Martin Wåhlstedt har jobbat på Aftonbladet sedan 1 augusti 1982. Han har haft många ledande befattningar såsom nattchef, pluschef, redaktionschef och nyhetschef både för print och online.

Printchef Magasin: Anna Strömberg  kom till Aftonbladet 2004 som tillförordnad. Året efter blev hon redaktör för Klick! och gick 2008 vidare till jobbet som redaktör för Söndag. 2011 blev hon projektledare och projektredaktör på Aftonbladet feature och utvecklade redaktionella koncept från idé till färdig produkt, såsom "Hannah&Amanda", "Det goda livet" och "Theyouway.com".

Redaktionell Pluschef Ted Kudinoff kom till Aftonbladet 2005, först till sporten som vikarie och blev sedan nyhetsreporter. 2006 lämnade han Aftonbladet för att vara med och bygga upp gratistidningen Punkt.SE. 2008 var han tillbaka på Aftonbladet som reporter på samhällsredaktionen. 2009 började Ted sin digitala bana som mobilredaktör för Aftonbladet mobil. Sedan två år tillbaka har han  jobbat med Plus.

– Nästa vecka kommer jag att presentera en ny redaktionsledning med ett renodlat publicistiskt fokus, avslutar Jan Helin.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan Helin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.