Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aftonbladets webb-tv upp 32 procent

Publicerad: 9 februari 2009, 11:01

Aftonbladet är störst på webb-tv i Sverige. I januari ökade antalet unika besökare i veckan med 32 procent jämfört med samma månad i fjol. I morgon startar nya programsatsningen ”Tv-koll”.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetElsa Falkwebb-tv

Elsa Falk, chef för webb-tv på Aftonbladet.

Resume.se rapporterade tidigare i dag om SVT:s miljonkampanj på nätet för SVT Play. SVT:s webbspelare går bra, drygt 500 000 unika besökare i veckan i januari.

Aftonbladet behåller dock sin position som marknadsledare på webb-tv i landet med över en miljon unika besökare i veckan under januari. Snitt-ökningstakten har under en längre tid legat på 35 procent, i januari var ökningen 32 procent.

– Det är fantastiskt bra, jätteroligt verkligen, säger Elsa Falk, chef för webb-tv på Aftonbladet.

Förra veckan hade Aftonbladet premiär för sin uppfräschade webb-tv-spelare som har bättre sökfunktion, fullskärmsläge och flera nya kommunikationsverktyg. Exempelvis kan besökarna kommentera klipp och ”embedda” spelaren i bloggar.

Elsa Falk berättar att Aftonbladet jobbar hårt för att behålla ökningstakten – klipp och nyhetsfokus är det som gäller parallellt med programsatsningar som höstens succé ”Laul Calling” (säsongspremiär i mars) och nya ”TV-koll Melodifestivalen”, som har premiär i morgon.

”TV-koll” är ett tre timmar långt livesänt program som sänds från studion på Aftonbladet. Programmet kommer att ha koll på Melodifestivalen sex lördagar framöver. Tanken är att det ska fungera som ett komplement till SVT-sändningen för den som är van vid att sitta med sin laptop framför tv:n.

Aftonbladet har i dag även presenterat sin nya satsning med de allsvenska Stockholmslagens träningsmatcher på liveplattformen S24.se.

– Dessutom åker Sofi Fahrman till New York och spelar in tredje säsongen av Sofis Mode, det blir 20 nya episoder, säger Elsa Falk.

TV4 och Expressen redovisar inte webb-tv-besökssiffror separat.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AftonbladetElsa Falkwebb-tv

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.