Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Agerman lämnar Affärsvärlden

Publicerad: 7 juli 2009, 09:25

2006 blev Affärsvärldens Per Agerman utsedd till Årets ekonomijournalist. Nu väljer han att lämna tidningen. Han är den tredje stora profilen som väljer att ta avgångsvederlag.


Ämnen i artikeln:

Per AgermanTalentumAffärsvärlden

Per Agerman.

– Jag har dragit igång ett bokprojekt tillsammans med min kollega Annelie Östlund där vi kommer att skriva mer om de insidermål som vi har skrivit om tidigare, säger Per Agerman.
– Jag kände att det var ett bra läge att göra det fullt ut nu. Tanken var från början att vara långledig för att skriva boken.

Per Agerman och Annelie Östlund utsågs av Bonnier till vinnare av "Årets Ekonomijournalist" 2006. Han har varit på Affärsvärlden sedan 2002, när tidningen köpte upp Ekonomi24.

– Det är alltid dubbelbottnat att lämna. Det är både en intressant framtidsmöjlighet, men också vemodigt att lämna då jag har trivts väldigt bra. Jag kände bara att det var ett bra läge att stå på egna ben. På sikt kanske jag återkommer till en redaktion igen.

Boken paret skriver på, "Insiderboken", beräknas komma ut våren 2010.

För några veckor sedan valde även Affärsvärldens webbchef Magnus Sjöbäck att ta avgångsvederlag från Talentum för att bli konsult åt MS Medieutveckling. Nu väljer även den rutinerade reportern Lars-Erik Brändfelt att sluta.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.