Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aidas Hadzialic krishantering lyckad: Milda reaktioner på ledarsidorna

Publicerad: 15 augusti 2016, 05:38

Aida Hadzialic.

Foto: Pressbild/Socialdemokraterna

Gymnasieministerns riskminimering verkar ha lyckats, Viasat kritiseras för att prioritera golfen och Hillary Clinton gör Podcast. Det är några av helgens nyheter.


Ämnen i artikeln:

Jimmie ÅkessonViasatHillary ClintonMorgonsvepetSverigedemokraternaDonald Trump

Aida Hadzialic "vill undvika drev": Taktiken gav milda reaktioner i media
En av helgens stora nyheter kom efter att gymnasieministern Aida Hadzialic blixtinkallat till presskonferens under lördagsmorgonen. Reportrarna som var på plats fick veta att hon åkt fast för rattfylla efter att ha druckit två glas vin och att hon avgår med omedelbar verkan.

Enligt statsvetare som uttalat sig i DN kan den hastiga avgången har varit ett taktiskt drag för att undvika drev i den "medialiserade politik som vi lever i". Och det tycks ha lyckats. Tongångarna i de liberala ledarsidorna har nämligen minst sagt varit milda, Till exempel skriver Di:s PM Nilsson att hon inte alls hade behövt avgå och DN:s Erik Helmerson önskar i en tweet att hon hade inväntat reaktionerna men att det kanske är "omöjligt i dessa tider av Twitterdrev". Till och med Alice TeodorescuGP beklagar avgången och frågar sig "varför nolltoleransen mot den här sortens förseelser, av privat karaktär, är så etablerad i Sverige. När avgick en svensk politiker senast för att den uppvisat dåligt omdöme i sin politiska gärning?"

Artisten Jonas Lundqvist kuppade in SD-kritik i sin låt i Nyhetsmorgon
Jonas Lundqvist framförde under söndagsförmiddagen låten "Pengar på fickan" i TV4:s Nyhetsmorgon. Då valde han att ändra i texten och sjunga ”Jimmie Åkesson, hur kan du leva med dig själv?”. Någon som förflöt okommenterat i programmet.
– Jag brukar ändra texter lite hit och dit när jag känner för det. Och jag kände så här: Det är ju rätt många som kollar på det här programmet. Jag ville bara säga det. Jag är nyfiken på hur han lever med sig själv, säger Jonas Lundqvist i en kommentar till Aftonbladet.

Viasat väckte ilska: Ändrade OS-tablån och visade golf istället för ridning
Man hade hela veckan aviserat att man skulle ridsport från OS i Rio på TV3 under söndagseftermiddagen. Men då Henrik Stensson hade chans att vinna medalj i golftävlingen (han vann till slut silver) valde man att ändra och istället sända golf. TV3 aviserade tablåändringen i ett Facebookinlägg som enligt Expressen fått över 200 kommenterar, många kritiska. "Alltså tv3. Vilket jävla skämt! Ni är fan HELT värdelösa. Varför skriva att ni ska visa ridsporten och inte göra det?! Grattis, ni har just fått hela hästsverige att bli förbannade på er" skrev till exempel en person.

Hillary Clintons gör podcast – ska visa henne mänsklig...
I helgen hade presidentkandidatens nya podcast "With her" premiär, som drivs av förre journalisten Max Linsky, enligt Adweek. Den ska ge insikt i kampanjarbetet och i första avsnittet deltog även Hillary Clinton själv. Podcasten ämnar enligt Adage lyfta hennes mänskliga sidor, men misslyckas menar artikelförfattaren.

...Och Donald Trump attackerar medier igen
Presidentkandidaten har gjort ett kampanjbesök i traditionellt sett demokratiska delstaten Connecticut. En stor del av ett tal som då hölls ägnades att smutskasta medier och han hotade bland annat att dra in New York Times pressackreditering, rapporterar Di. Tidigare har Washington Post fått sin ackreditering indragen.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.