lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ajour går i graven

Publicerad: 12 september 2013, 13:26

Damon Rasti, Sofia Mirjamsdotter och Emanuel Karlsten Foto: Foto: Leo Ahlgren/ Skugge & Co och Resumé.

Den tidigare hajpade sajten Ajour, som startades av bland andra Emanuel Karlsten, Sofia Mirjamsdotter och Damon Rasti, har mot slutet fört en tynande tillvaro.
Nu läggs den ner.

Ämnen i artikeln:

Emanuel KarlstenSofia MirjamsdotterJack WernerMediaMedier

MH

Magnus Helander


Ajour skulle förnya journalistiken med mediekritik och nya perspektiv men sajten blev inte långlivad.

”Vi är väldigt stolta över vad vi åstadkommit, men nu är det dags  att gå vidare. Vi har pratat om det en tid, velat informera alla  inblandade och därför har det en stund varit tomt på sajten. Det är  roligt att se att många saknat oss. Flera av oss som grundade sajten har  inte skrivit på ett tag, men istället har nya tunga namn anslutit,  skapat bredd och förtroende. I vår öppna redaktion har närmare 50  skribenter, tipsat, mejslat och arbetat fram massor av artiklar. Det har  varit inspirerande att vara en del av och många nya namn har  etablerats.

Men allt har ett slut. Ajour hade aldrig som  mål att bli ett nytt DN eller Resumé. Vi såg en chans att peka ut en  riktning som vi tror media kommer ta och redan har börjat ta. Det har  skapat en debatt som vi tror har varit nyttig, hjälpt oss att komma  framåt och – om inte annat – lärt oss som varit inblandade väldigt  mycket.

Ajour har tjänat sitt syfte. Och även om vi  skulle kunna gjort mer, planerat för mer, finns det inget egenvärde att  hålla igång sajten. Vårt löfte handlade om att testa, experimentera,  våga och visa. Det har vi gjort. Nu är vi klara”, skriver grundarna på Ajour.

Ajours grundare: Emanuel Karlsten, Sofia Mirjamsdotter, Jack Werner, Johan Hedberg, Christian Bolstad, Damon Rasti.

Ajours  redaktionsgrupp: Tanvir Mansur, Markus Welin, Ulf Bjereld, Emma  Opassande, Jocke Gustin, Cherin Awad, Per-Ola Mjömark, Adrian Tomic.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev